Ohio plantering Guide

Ohio plantering Guide

Majoriteten av norra Ohio är i U.S. avdelning av jordbruk Plant härdighet karta zon 5, men den mest southernmost delen är i USDA plant härdighet zon 6. Dessa områden har kalla vintrar och korta sommaren växtsäsonger, så plantera grönsaker i rätt tid är avgörande för att säkerställa en full skörd.

Tidsram

Broccoli, grönkål, rädisor, rovor, morötter och senap kan gå i trädgården först--runt 25 mars. Irländska potatis, spenat, sallad, blomkål och vitkål kan gå under den första veckan i April. Sötpotatis, tomater, squash, cantaloupemelon, lima bönor, paprika, södra ärter, okra, aubergine och gurkor kan gå in i trädgården början i de första två veckorna i maj.

Överväganden

Eftersom växtsäsongen är så kort, kan trädgårdsmästare starta växter inomhus före tid. Detta inte bara förkortar den tid växterna måste vara i trädgården innan de börjar producera, men garanterar också att fröna planteras i trädgården är livskraftig. Tomater, squash, vattenmelon, grönkål, blomkål, aubergine och gurka är alla växter som du kan börja i förväg.

Potentiella

Plantera tillräckligt tidigt under säsongen ger tid för andra grödor av några snabbväxande, härdig grönsaker. Spenat, rädisor, senap och rödbetor kan planteras igen redan i augusti, medan morötter, blomkål, kålrabbi, broccoli och kål kan planteras så sent som den sista veckan i September för en höst skörd.