Ogräsmedel som inte skadar växter

Ogräsmedel är kemikalier som används för att bli av med oönskade växter. Men om ogräsmedel inte är valda med omsorg, de är lika sannolikt att skada många önskat växter tillsammans med ogräset. Välja ogräsmedel med omsorg är säkrare på lång sikt för önskad växterna i trädgården men också för miljön. Det finns inte många ogräsmedel som är säkra för alla önskade växter. Den bästa lösningen är att använda hemgjord ogräsmedel med naturliga ingredienser, som dessa orsakar minimal skada på andra växter och är säkert för miljön.

Vinäger

Eftersom vinäger är mycket effektivt på att döda ogräs och skadar inte andra växter, är det en av de mest använda ogräs mördarna i ekologisk trädgårdsskötsel. För att förbereda ogräsmedel, lägga till halv tesked maträtt-tvättmedlet i en gallon vinäger. Detta bidrar till att öka genomtränglighet av vinäger i marken och till rötterna. Använd en stor KLÄMFLASKA för att tillämpa ogräsmedel. Trimma bort eventuella stora blad på ogräset så de inte i vägen, och applicera vinäger lösningen till root område. Vinäger ogräsmedel bör undvikas i blandade sängar, eftersom det kan skada vissa önskade växter också. Ogräs som behandlats med vinäger är oftast döda inom ett par dagar.

Salt

Salt, eller natriumklorid, är en allmänt tillgänglig, naturlig ingrediens som kan döda ogräs utan användning av kemikalier som affären. Salt har torkmedel egenskaper och, när de tillämpas i överskott på varje anläggning, det drar ut fukt från anläggningen och gör att den dör. Salt är en av de äldsta kända herbicider; omnämnandet av salt för att förstöra växter finns i dokument går till det romerska riket. Inte saltet mot marken i en hög koncentration, blanda det med vatten. En enda kopp salt fungerar effektivt på 10 kvadratfot av ogräs. Mer kan dock användas om det inte är effektivt.

Tvål

Flytande skålen rengöringsmedel är mycket effektiva för att bli av med ogräs, eftersom de bryter ner vaxartad yta på ogräset. Detta gör ogräset mottagliga för effekterna av ättiksyra i tvättmedel, som gradvis dödar ogräset. Användningen av tvål desintegrerar ytspänningen i vattnet, och detta gör kemikalier i tvättmedel att hålla sig till ogräset snarare än avåkning, därmed öka effekten av de döda agenterna. Använd en kopp tvål för 10 gallon vatten för att göra tvål ogräsmedel.