Office rengöring checklista

Office rengöring checklista

Om du städning ditt hemmakontor eller ett stort företags huvudkontor, kommer att att ha en checklista för din reningsprocessen göra uppgiften körs smidigare. Antalet objekt och djup rengöring för varje objekt beror på storlek och typ av office du rengöra. Tidsåtgången för office rengöring varierar också.

Bli organiserad

Innan du börjar något tunga rengöring bli organiserad. Plocka upp mindre objekt som kan vara på sin plats på kontoret, inbegripet slumpmässiga pennor, pennor, anteckningsblock eller böcker. Placera varje objekt tillbaka på sin rätta plats. I vissa fall krävas såsom i vissa företags kontor, en noggrann pick-up session innan jag går till rengöring inte. Så om du städning kontor för någon annan, fråga om organisatoriska element innan du börjar jobbet.

Bli av med avfall

En av de enklaste rengöring uppgifterna att glömma på ett kontor är att bli av med avfall, så placera den i början eller slutet av din checklista. Plocka upp några uppenbara avfall i hela kontoret, som leftover mat och drycker, och dra väskor från alla sopkärl och ta ut dem till papperskorgen. Om återvinningskärl finns, ta bort återvinning från lagerplatsen och ta det till sin rätta plats.

Damm

Innan du sopa damm alla ytor, inklusive alla bokhyllor, skrivbord, bord och räknaren mottagning. De högsta delarna av rummet, nära taket, börja och arbeta ner. Glöm inte att damma out-of-sight objekt som tak fläktblad, om möjligt, med varje rengöring. För en varaktig rent, Använd möbelpolish för att avvärja framtida damm.

Ren glas och andra ytor

Ren alla glas eller andra särskilda ytor med rätt rengöringsmedel. Använda glasrengöringsmedel för att rengöra ytan av speglar eller windows, till exempel fönstret ytterdörren. Andra specialitet städare, möbelpolish, vax eller koppar renare, bör också användas till ren de korrekt ytorna, om det behövs.

Sopa och Mop

När alla andra rengöring är klar i ett rum, sopa och moppa golvet. Dammsug golvet om golvet är heltäckningsmatta. För hård yta golv, mopp efter du har sopat för att få en komplett ren. Använd en damm mop på trägolv. För att bli av djupa grime, mopp trägolv med ett trägolv renare.

Andra rengöring

Rengöring checklistan kan även toaletter, lobbygrupper, korridorer och lagerutrymmen. Granska kontorslokaler för andra möjliga rengöring uppgifter och områden och lägga till dem i din checklista.