Oberäkneligt tryck i ett vatten väl

Alla bra vattenpumpar arbetar för att dra vatten från brunnen och in i husets VVS-system med sug. Om väl pumpen och dess angränsande system producerar oberäkneligt vattentrycket inne i huset, kan Rörmokarartiklar som duschar eller tvättmaskiner inte fungera eller fungerar på ett förutsägbart sätt.

Bromsa vattenförsörjning

På vissa äldre brunnar, kan oberäkneligt vattentryck orsakas av nedgångar i vattenförsörjningen når brunnen. Vattenförsörjningen i marken blir minskade i allmänhet när det område där du bor. erfar en spännvidd på ovanliga torrhet eller minskad nederbörd. Om ditt område har fått en normal mängd nederbörd, kan sedan vattentäkt trängd eller avbruten av mineralfyndigheter i de passager som vattnet passerar genom innan den når brunnen.

Vattentankar

Mer moderna väl system använda en vatten ackumulatortank, istället för vattnet som pumpas rakt in i husets VVS-system. Detta innebär att pumpen inte fungerar varje gång du använder en VVS-armatur i huset. I stället fångar vatten ackumulatortank vattnet från pumpen tills vattnet inuti tanken energinivå är inställt tryck skapad av en air blåsan i tanken. Vattentrycket i behållaren sjunker som sänker vattennivån inuti den, tills slutligen tanken signalerar till pumpen som är behov mer vatten. Du kan titta på tryckmätaren vatten ligger på eller nära lagertanken vid varje tidpunkt se vattentrycket.

Konstant tryckreglerventiler

En konstant ventil är en enhet som du kan ha installerat på linjen mellan din väl pumpen och vatten ackumulatortank. Ventilen styr flödet av vatten från pumpen, justering av vattenflödet så att den uppfyller ett angivet tryck. Om du vill ändra mängden tryck, måste du installera en annan ventil, eftersom var och en kommer med ett förinställt tryck belopp.

Variabel hastighet pumpar

Några bra pumpar fungerar med endast en hastighet, vilket kan variera beroende på pump och sin modell. Dessa pumpar inte ökar flödet av vatten när efterfrågan inne i huset har ökat, till exempel när en tvättmaskin är igång, vilket leder till en sänkning av vattentrycket. Variabel hastighet pumpar mäter efterfrågan på vatten inne i huset, ökar eller minskar sin hastighet därmed. På grund av deras förmåga att ändra hastigheter, behöver en variabel hastighet pumpen inte så stor av en vatten ackumulatortank som en traditionell pump kräver.