Nr samtalslistan för hemtelefoner

Nr samtalslistan för hemtelefoner

Ingen samtalslistan för bostäder finns för att skydda konsumenterna mot icke begärda telefonsamtal från telefonförsäljare. Federal Communications Commission har fått så många klagomål från konsumenter när det gäller oönskade telefonsamtal till deras uppehåll att i juni 2003, FCC skapat nationella gör-inte-Call registret. Lägga till ditt hushåll nummer i gör-inte-call registret är bara början för att skydda dig själv från störande natur icke begärda telefonsamtal.

Få på listan

Starta ditt korståg mot oönskade telefonsamtal genom att lägga ditt hemtelefonnummer till folkbokföringen gör-inte-Call. Ringa 1-888-382-1222: för TTY, ringa 1 866 290 4236 från telefonen du vill registrera. Följ anvisningarna under samtalet att slutföra tillägg av din hemtelefon.

Vet dina rättigheter

Om du är på-ej-samtalslistan, är telemarketing inte tillåtna att kontakta ditt nummer. Men är de bara skyldig att kontrollera deras samtalslistan mot registret var 31 dagar. Om du lägger till ditt hem i listan, är det inte osannolikt att du kommer att få några ytterligare samtal i interimistiska tidsram. I vissa fall kan icke-vinstdrivande organ undantas från denna regel. Om så, vet att de måste identifiera sig, den organisation de företräder, och de kan vara bad då att ta bort dig från deras lista helt och hållet.

Lämna in ett klagomål

Lämna in ett klagomål mot ett företag eller en tjänst som inte har tagit din begäran tas bort från deras lista. Lämna in klagomålet via e-post, telefon, post eller FCC: s hemsida. Lämna in ett klagomål är gratis.

Har fler frågor?

Kontakta FCC konsumenten hjälp Center att avgöra de bästa alternativen för dina kommunikativa behov, eller lära dig mer om konsumenten förordningar.