Nötträd för öknen

Om du bor i öknen och vill växa nötträd, är dina val begränsad. bara ett fåtal arter klarar värmen, ändlöst solsken, torra klimatet och risken för sena froster. Träd i öknen kräver bra dränering och djupa jordar. De kräver också regelbunden vattning.

Att välja rätt träd

Om du bor i solnedgången zoner 10, 12 eller 13, välja sydväst öken zonerna, pecan eller mandelträd. Pistaschmandlar kommer att växa i zoner 10 eller 12. Dessa områden sträcker sig från Kalifornien till New Mexico. Vissa träd kräver både manliga och kvinnliga växter, medan andra, beroende på sort, är självbefruktande. Kontrollera att du har tillräckligt med utrymme om du behöver mer än en.

Trädgårdsmästare och plantskolor i väst använda ofta klimatzonerna avgränsad av "Sunset Western Garden bok" över de beskrivs i USDA Plant härdighet zon karta. 24-zon klimat karta skapad 40 år sedan av "Sunset Magazine" tar upp unika västra klimatet och elevational skillnader som kan förekomma inom korta avstånd (se resurser).

Växande mandlar

Mandel är härdiga träd och samband med löst persika. Eftersom de producerar mer nötter i ett varmt och torrt klimat, gör de ett bra val för en öken nut tree urval. Mandel växa till ca 30 fot lång och bred. Om du bor i solnedgången zon 10 eller 12, blir sena froster din största oro som de kan förstöra din gröda medan muttrarna bildas. Det är en bra idé växtsorter som blommar lite senare, till exempel "Hall" eller "Mission" om du bor i dessa två zoner. Zon 13 är sällan ett problem. Mandel behöver en pollinerande partner, så behöver du minst två träd. De behöver inte vara samma sort, men behöver blomma på samma gång.

Växande pekannötter

Pekannöt träd frodas i mellanliggande öknen, med beviset är att den största pecan grove i USA ligger söder om Tucson, Arizona. Pekannötter vilja sätta frukt utan korsbefruktning, men kommer att producera mer om det finns ett annat träd nära genom. Vissa sorter att välja mellan inkludera "Mohawk", "Pawnee," "Western Schley" och "Wichita" sorter. Pekannöt träd behöver mycket utrymme, och de växer till nästan 70 fot lång och bred. De behöver regelbunden vatten och besprutning med zink sulfate att förebygga zinkbrist, vilket är ett problem i öknen marken.

Växande pistaschmandlar

Pistaschmandlar är härdiga i solnedgången zoner 10 och 12. De gör inte styvhala, så behöver du minst en manliga och kvinnliga träd som blommar samtidigt. De producerar bättre i zon 10, sedan som fruktträd, de behöver ett visst antal winter chill timmar att producera väl. Du kan få en gröda från träd som planterats i zon 12, men de är inte tillförlitliga. "Peters" är det oftast endast manliga valet och "Kerman" honan. Pistaschmandlar behöver regelbunden vatten att producera väl, men låt jorden torka ut lite mellan vattningarna. Brett placerade djupa soakings är att föredra framför grunt och täta.