North Carolina Wisteria Leaf identifiering

North Carolina Wisteria Leaf identifiering

Med deras långa sammansatta blad och hängande kluster av doftande blommor är blåregn dramatiska accenter överallt där de är planterade. Tre olika arter av wisteria är vanligt förekommande i North Carolina; ett sätt att skilja dem åt är genom att studera bladen.

Kinesisk Wisteria

En av två typer av exotiska wisteria förs in North Carolina på 1800-talet, kinesisk wisteria (Witseria sinensis) har blivit en invasiv skadegörare i hela södra. De sammansatta blad på kinesisk wisteria består av sju till 13 broschyrer, varje 2 till 4 inches lång. Flygbladen är ljust grön i färgen och har spetsiga tips och vågiga kanter. Kinesisk wisteria vinstockar surrningsgarn medsols runt deras stöd.

Japanskt blåregn

Japanskt blåregn (W. floribunda) har också blivit en invasiv olägenheter i hela staten. Dess blad liknar kinesisk wisteria, men med 13 till 19 broschyrer bladen är längre, normalt växande 10 till 15 inches lång. Japanskt blåregn metrevar motsols runt stöder.

Amerikanskt Wisteria

Amerikanskt wisteria (W. frutescens) är en native lövfällande vinranka. Det är mycket mindre aggressiva än de två asiatiska arterna. Bladen är glänsande, mörkt gröna, och består av fem till 19 broschyrer som är mindre och mer avrundad än på kinesisk eller japansk wisteria.