Norge lönn Tar plats kontroll

Norge lönn (Acer platanoides) är en skugga eller prov träd infödda till Europa, men naturaliserad i Nordamerika från dess omfattande användning i landskap. Växer till olika höjder beroende på sorten, är Norge lönn mottagliga för en svampsjukdom som tar plats. Medan denna sjukdom inte är oftast allvarligt när det gäller den lönn allmänna hälsa, kan det förstöra trädets utseende. Du kan styra Norge lönn tar plats genom att vara flitig i din gård arbete.

Svampsporer

Svampar från släktet Rhytisma ansvarar för utfällning tar plats i många typer av lönn träd. Rhytisma acerinum är den att de flesta smittar ofta Norge lönn träd, enligt Maine skogen Service. Det framkallar först på våren, när små gulaktiga prickar visas på ytan av lövverket. Dessa områden slå svartaktiga under sommarmånaderna, ser ut som små droppar av tjära på bladen. I verkligheten är de svarta punkterna stromata, strukturer kan producera reproduktiv sporer. Dessa sporer kan infektera träd året därpå även efter bladen de är på falla bort. De blad som har flera tjära fläckar ofta falla tidigt efter roterande brown.

Väderförhållanden

Kombinationen av det varma vädret som kommer med våren och de vanliga åtföljande fuktiga förhållandena är idealiska för tar plats stromata att reproducera. Gång varmt väder påbörjas, om fuktiga vädret inträder, aktivera tjära fläckar på de fallna löven runt Norge maple. Fläckarna kommer att absorbera vatten, vilket får dem att öppna och mata ut deras minut sporer i luften. Vindarna bära dem sedan till de nya blad, start cykeln över gång. Torr fjädrar är goda nyheter för Norge maples när det gäller tar plats, eftersom det finns färre sporer runt.

Fungicider

En metod att kontrollera Norge lönn tar plats är att spruta träden med en effektiv fungicid. Dock kan detta bli en kostsam proposition, som flera tillämpningar av svampmedel är nödvändigt när regniga våren och försommaren väder tvättar bort en beläggning av kemikalier efter den andra. Du måste spraya Norge maples tidigt på våren mot sjukdomen tar plats, vanligen tidigt i maj innan eventuella infektioner tar plats på det nya bladverket.

Rake och avyttra

Mest effektiva sättet att styra Norge lönn tar plats är att räfsa upp alla löv som faller under trädet och bli av med dem. Eftersom svampen överlever vintern i dessa döda löv, genom att ta bort dem, gör du det omöjligt för dem att infektera nästa års blad. Påse bladen eller bränna dem, om det är lagligt i ditt område. Kompost dem med en gräsklippare eller inte slänga dem i kompost högar, eftersom sporer kommer att överleva och eventuellt smitta träden. Stadsdelar där många hem har Norge och andra typer av lönnar, om inte alla Krattor och gör sig av sina blad, tar plats får ha kvar för att infektera träd.