Norge lönn sjukdom

Norge lönn kan drabbas av sjukdomar orsakade av svampangrepp, skadedjur och bakterier. Om obehandlad av dessa sjukdomar kan leda till Norge maple eventuell död.

Norway Maple

Norge lönn, eller Acer platanoides, är ett medium till stora träd som föredrar skuggade områden i norra halvklotet klimat. Trädet är populärt i tätorter, eftersom det har många attribut som gynnar dessa områden inklusive ett grunt, små rotsystem och, naturligtvis, dess förmåga att leva i skuggan områden. Bladen av Norge maple starta under våren som antingen gröna eller mörk röd innan du slår mörkgrön i sommar. Slutligen, bladen av Norge maple bli gula på hösten.

Sjukdom och väder

Norway maple står inför de mest farliga för sjukdom efter perioder av hårt väder som torka och kalla temperaturer. Även om Norge maple är populära i städer och stadsområden, har ett rykte om att ha problem med sjukdomar och insektsangrepp. Blad plats eller fläck är ett annat vanligt problem, som är bakteriell infektion.

Insekter och kvalster

Norway maple är mottagliga för angrepp från leaf-ätande insekter som tält larver och cankerworms. Bladlöss kan också orsaka problem, de vanligaste är droppande av sap på ytor under trädet.

Lövverk

Det finns flera blad plats eller fläck sjukdomar som är vanliga inom familjen lönn träd. Norway maple är särskilt mottagliga för tar plats, som orsakas av svampen Rhytisma acerinum. Anthracnos orsakas av ett antal svampar, inklusive Gnomonia, Gloeosporium och Glomerella.

Wetwood

Bakteriell wetwood kan påverka vävnader inom Norge maple. Hela trädet kan bli drabbade av wetwood, inklusive rötter, bål och lemmar. Områden som drabbats av denna sjukdom blivit vatten blötläggas och missfärgade med drabbade bladverket blir vissnat och påverkas av ramorum. Bakterierna är associerade med wetwood skapar en vätska som bildas inuti träet som så småningom ger en gas. Denna gas orsakar en ökning av inre tryck, tvingar vätskan att fly från sår och sprickor på ytan av trädet. Denna vätska är grumlade luktade och orsakar Barken att färga. Det finns ingen bot för wetwood.

Nedgång

Det finns ingen enskild sjukdom som orsakar nedgång inom en Norge lönn. En kombination av problem kan orsaka nedgång, med ramorum i spridda ben följt i obehandlade fall av eventuell död på trädet. Symtom av nedgång är leaf scorch och undermåliga bladverk. De problem som leder till nedgång inkluderar insekt avlövning, fukt stress, markkompaktering och dålig dränering.