Nonstick stekpanna vård

Nonstick stekpanna vård

Nonstick stekpannor är bland de mest uppskattade bitarna av köksredskap i köket. De gör matlagning tidigare svåra objekt som pannkakor och omeletter en bris genom att hålla livsmedel från fastnar i stekpannan och falla sönder. För att hålla nonstick stekpanna prestanda på optimal nivå under många år, ta hand om dem ordentligt.

Värme och kyla

För att bibehålla nonstick yta, undvika överhettning stekpannor. Använd medel till medel-hög värmeinställningar; högre värme kommer att kompromissa prestanda för beläggning kemikalier som hålla livsmedel från ansluter sig till stekpanna interiör. Lätt spraya inredningen i nonstick stekpannor med matolja när de värms upp för att maximera sina resultat och underlätta rengöring. Lägg aldrig en varm nonstick stekpanna i vatten. chocken kan förstöra beläggning eller warp kroppen av stekpanna.

Redskapet val

Även om tillverkarnas riktlinjerna anges att metall redskap är säkra att använda med en nonstick stekpanna, är det bättre att använda nylon, plast, värmetåliga silikon eller trä köksredskap. Klipp inte livsmedel medan de är i stekpannor; kanten av ännu en tabell kniv kan repa eller trycka ut nonstick beläggning. Med hjälp av gafflar för att vända livsmedel rekommenderas inte eftersom pinnarna kan genomborra nonstick yta.

Reningsteknik

För bästa resultat tvätta handen nonstick stekpannor. De höga temperaturerna på diskmaskin vatten samt de rengöring föreningarna i vissa automatiska diskmaskin tvättmedel kan äventyra nonstick finish. Ren stekpanna nedsänkt i varmt tvålvatten, med en svamp. Ta bort fast på livsmedel med en nylon eller plast skrubber. För tuffare jobb, Undvik slipande rengöringsmedel och väljer bakpulver att skrubba bort maten. Ta bort svårare mat insättningar, ange stekpanna på medelvärme och koka en lösning av en del ättika och tre delar vatten i 5-10 minuter att lossa dem från ytan. Lämnar några matrester på nonstick stekpannor kommer att göra mat fastnar under nästa matlagning. Grundligt torr stekpannor med en trasa handduk att undvika att vattenfläckar och hindra dem från att klibba till andra kokkärl under lagringen.

Anvisningar för pappersförvaring

Lagra nonstick stekpannor så inre inte rör andra kastruller och stekpannor; kontakt med metall kan mar även de högsta kvalitet nonstick beläggning. Det bästa sättet att skydda nonstick stekpannor från repor under lagring är att hänga dem från en pot rack. Om lagringsutrymme är begränsad och de måste vara staplade, placera pappershanddukar inuti varje pan att skydda den från skråmor och repor.