Nonstick stålkärnan Vs. Nonstick aluminium köksredskap

Experter föreslår rostfritt stål köksredskap över nonstick för de flesta användningsområden, enligt webbplatsen konsumenten Sök. Cook's Illustrated webbplats rekommenderar emellertid med nonstick kastruller när du måste förbereda mat som ofta fastnar och känsliga matvaror som bryts lätt, som ägg och fisk. Ingredienser tillagas i en nonstick stekpanna kräver mindre smör eller olja till brun, och nonstick köksredskap är lätta att rengöra. Vad döljer sig i kärnan av din panna är kanske ännu viktigare för resultatet av din maträtt än den inre ytan av pannan eftersom det material som används bestämmer hur värme tillämpas på din mat.

Att välja en kärna

Aluminium kärna kastruller är det överlägsna alternativet eftersom de erbjuder jämn värmefördelning och minska oroshärdar som kan orsaka ojämn matlagning. Om du vill ha en stekpanna som innehåller fördelarna med både rostfritt och aluminium, leta efter en stekpanna med en aluminium kärna klädd i rostfritt stål. Med sådan kokkärl, aluminium kärnor kapslas in inuti och limmade på rostfritt stål. Rostfritt stål skyddar utsidan av kastruller och fungerar som matlagning ytan. Denna typ av pan anpassar sig för att använda med induktion, halogen och glas keramik cook toppar.

Rostfritt stål vs aluminium

Rostfritt stål har relativt dålig ledningsförmåga jämfört med aluminium, så det är en mindre-än-idealen välja för ett material som kärna, men det ger glans när det används på utsidan av kokkärl. Som matlagning yta, rostfritt stål reagerar inte med mat, och den rengör lätt, även när inte förseglad med en nonstick beläggning. Aluminium används också på pan exteriörer. Disk-botten stekpannor är klädda, men i stället för som innehåller en kärna av aluminium, de innehåller aluminium på den punkt där värmekällan möter pannan.

Hård anodiserad aluminium

Hård anodiserad aluminium kastruller är neras till mat och hårdare än rostfritt stål. Sådan kokkärl kan innehålla funktioner som aluminium kärnor, rostfritt stål matlagning ytor och nonstick inredning. Hård anodiserad aluminium kastruller ger reptålig nonstick ytor. Dessa typer av kastruller är inte kompatibla med induktion cook toppar.

Uppvärmning

Kokkärl med en aluminium kärna är inte gjorda för användning med hög värme. Med effektiv conductivityen av kastruller behöver du bara använda måttliga temperaturer för att förbereda dina ingredienser. Överhettning kan orsaka missfärgning av nonstick interiörer och skevhet i dina kokkärl. Tillverkarna rekommenderar också med endast måttlig värme på kastruller som har en petroleum-baserade nonstick beläggning. Keramik-baserade och andra alternativa beläggningar menar du inte behöver avslöja din familj att de potentiella farorna av petroleum-baserade beläggningar för att ha en nonstick matlagning yta.

Rengöring

De flesta nonstick köksredskap är inte maskindiskas. Diskmaskin rengöring kan repa eller försämras ytbehandlar av nonstick köksredskap över tiden. De med rostfritt stål och hård anodiserad rostfritt exteriörer är i allmänhet maskindisk, men kolla tillverkarens instruktioner för varje personligt som vård och Använd förslag för rader av köksredskap varierar.