Naturliga produkter för att få vin fläckar ur mattan

Naturliga produkter för att få vin fläckar ur mattan

Rött vin fläckar på en ljust färgade matta är allas mardröm. Du kan frukta fläcken blir det permanent, och om du inte har någon fläckborttagningsmedel å sidan, kan du verkligen börja få panik när du ser en fallande glas. Det finns dock saker man kanske å som inte innehåller hårda kemikalier men kan ta bort din fläck snabbt och effektivt.

Salt

Ta tag i lite vanlig bordssalt, som håller fläcken från inställning och gör det lättare att lyfta bort. Häll tillräckligt salt direkt på fläcken att helt mätta den och låt saltet absorberar så mycket av vinet som möjligt. En annan fläck borttagningsmetod kan vara nödvändigt, men om du lämnar saltet på vin fläcken över natten, fläcken bör vara borta av morgonen.

Vitt vin

Motverka en röd vin fläcken genom att hälla vitt vin över den. Vitt vin gör det enklare att torka bort fläcken. Omväxlande, efter hälla vitt vin över röda vin fläcken, använda en våt-torr vakuum suga bort både viner och helt ta bort fläcken.

Vinäger

Gör en lösning av lika delar vit vinäger och vatten och häll detta på fläcken. Gnid vinäger i vin fläcken med en handduk tills fläcken är borta. Skölj ättika ur mattan med vanligt vatten, och låt området torka naturligt över natten.

Club Soda

Club soda är en effektiv fläckborttagningsmedel, och en vin fläcken är inget undantag. Efter att låta salt blöt så mycket av vinet som möjligt, Häll några club soda direkt på fläcken, och sedan torka bort försiktigt med en ren handduk. Kolsyran bidrar till att radera vin fläcken permanent. Låt mattan torrt.