Naturliga hem rättsmedel för att ta bort fläck ställen från ansiktet

Naturliga hem rättsmedel för att ta bort fläck ställen från ansiktet

De flesta människor lider av akne breakouts någon gång i sitt liv. Akne kan ta en psykologiska och känslomässiga vägtull som du kämpar för att få kontroll över dina fläckar. Det finns många fläck kontroll behandlingar, innehåller de flesta starka kemikalier som kan irritera huden. Lyckligtvis, det finns också flera naturliga behandlingar för att ta bort fläckar som kan användas i avskildhet i ditt eget hem. Naturliga behandlingar tar ofta längre tid att arbeta, men de är vanligtvis mindre irriterande och mer kostnadseffektivt.

Tea Tree olja

Tea tree olja är en eterisk olja som härrör från en inhemska australiska växt. Många hudvård och kosmetiska företag använda det i deras akne behandling produkter eftersom det fungerar som desinfektionsmedel för huden, dödar bakterier som orsakar fläckar. Tea tree olja också bidrar till att minska inflammation i samband med akne och blemmor. Tea tree-olja kan köpas och prickade på akne eller drabbade områden med en bomullstuss. Tea tree olja kommer i olika koncentrationer, från 5 till 15 procent. Välj den koncentrationen baserat på hur inflammerade huden är.

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger kan användas som en toner för att rensa och förhindra fläckar. Ättika dödar bakterier på huden och hjälper rensa porerna så de inte blir igensatta. Som en syra, äppelcidervinäger hjälper också att normalisera pH-balansen i huden, som hjälper till att förhindra fläckar. Vinäger absorberar överflödig olja som väl, som kan också hjälp kontrollera akne. Eftersom äppelcidervinäger är starkt surt, måste det spädas med vatten. Allmänt, 1 del vinäger bör kombineras med 3 till 4 delar vatten för en effektiv lösning. Personer med känslig hud kan föredra lämna blandningen för bara 10-15 minuter och sedan tvätta bort, så huden inte blir torr eller irriterad. Äppelcidervinäger kan också användas till ånga ansiktet. Blanda 1 del ättika med 3 till 4 delar varmt vatten i en skål. Drapera en handduk över huvudet att koncentrera sig på steam, och sitta över skålen i två till tre minuter. Ånga och vinäger lossa smuts och olja fastnar i porerna som kan leda till fläckar.

Honung

Honung, särskilt manuka honung, kan vara mycket effektiva för att avlägsna fläckar. Den dödar bakterier som orsakar akne, och förhindrar att den sprids. Honung har också anti-inflammatoriska egenskaper som bidrar till att minska rodnad och svullnad som förknippas med acne. Honung kan tillämpas direkt på huden som en mask i ca 20 minuter. Honung kan också blandas med citronsaft i lika delar för att skapa en ännu starkare mask. Vissa individer också blanda honung med naturliga havre till skapa en scrub för ansiktet, som tar bort döda hudceller som kan blockera porerna och leda till fläckar.

Zink

Många akne drabbade ta muntliga zink kosttillskott för att förbättra utseendet på deras hud. Zink är en naturlig mineral som främjar läkning och minskar inflammation. Nackdelen att zink är att det oftast måste tas i flera månader innan du ser resultat. Dessutom kan det ta några justering att hitta rätt dosering. Innan du börjar en zink regim, kontakta din läkare för att fastställa en säker starter dosering. Koppar tillskott bör tas tillsammans med zink, eftersom zink kan påverka upptaget av koppar.