Naturliga hem rättsmedel för att rengöra en bränd gryta

Naturliga hem rättsmedel för att rengöra en bränd gryta

Det kan vara svårt att rengöra envis rester av brända krukor. Om du föredrar att undvika att använda slipande kemiska rengöringsmedel, eller om du bara inte har någon å, det finns ett antal naturliga huskurer kan du få dina krukor rent och fritt från brände på fläckar.

Vatten

Det är svårt att få mer naturligt än vatten, och den bara kan hjälpa bort bränt på fläckar från dina krukor. Fyll din pott med tillräckligt varmt vatten för att täcka de brända områdena och lämna den i blöt i minst en timme, eller så länge som över en natt. Ju längre du njuta potten, desto lättare blir det att ta bort det brända rest. Efter blötläggning, lämnar vattnet i grytan, sätt den på spisen, ta det till en koka och håll den kokande i cirka 10 minuter. Du bör nu kunna torka bort de brända områdena med en svamp.

Vit vinäger

Vinäger är en annan naturlig substans kan du använda som ett hushåll rengöringsmedel. För att ta bort brända ämnen från din pott, häll i tillräckligt för att täcka brände på maten. Lämna-potten och vinäger i blöt i 30 minuter till en timme. Häll ättika i vasken och skrubba de brända områdena med en skursvamp. Vinäger kommer att lossa den bränd mat, göra potten mycket lättare att rengöra.

Bakpulver

Bakpulver, även känd som natriumbikarbonat eller bikarbonat, är ett milt alkaliskt, vilket är vad som ger det rengöring makt. Blanda inte ihop det med bakpulver, som är liknande men blandas med en syrlig komponent och kommer inte att göra samma jobb. Att rengöra en bränd gryta, strö ett lager av bakpulver över brände på maten och sedan täcka den med varmt vatten. Blötlägg över natten innan med en svamp eller tvättare att ta bort rester.

Salt

Salt är en naturligt slipande ämne, så det kan hjälpa att ta bort bränt på fläckar från dina krukor. Täcka det brända området med salt, helst en mängd med grova korn. Sedan ta en fuktig svamp eller trasa och gnugga området kraftigt. Förflyttning av kornen mot den brända matrester kommer att agera som en naturlig skur substans och att ta bort fläckar från din pott.