Naturliga fungicid & insekticid för krukväxter

Naturliga fungicid & insekticid för krukväxter

Krukväxter med insekter eller svampsjukdomar behöver din vård, men du vill inte införa giftiga kemikalier i din boendemiljö. Lyckligtvis finns det naturliga insekticider och fungicider för krukväxter som är säkra för din familj och dina husdjur. Vissa behandlingar kan göras från saker du har rätt i ditt kök. Medan vissa av dessa naturläkemedel kan ta mer än ett program, är det väl värt det att inte ha gifter på växter i ditt hem.

Insektsbekämpning tvål

Insektsbekämpning tvålar säljs i de flesta plantskolor och är en försökt sann metod för insektskontroll. Kommersiella versioner består av kaliumsalter av fettsyror, som späds med vatten innan ansökan. Vissa trädgårdsmästare använda diskmedel rengöringsmedel för insektskontroll, men man måste vara försiktig på grund av risken för skador som växt.

Neem olja

Neem olja är ett extrakt av fröna från Nimträd. Enligt Colorado State University förlängning har oljan både insektsbekämpning och svampdödande egenskaper. Det är särskilt effektivt mot de tre stora krukväxt skadeinsekter: Vita flygare, TRIPS och bladlöss. Neem olja är giftfritt till människor, milt giftigt för fisk och anses vara relativt ofarliga för vuxna fjärilar, bin, getingar, spindlar, parasitic Getingarna och ladybeetles.

Trädgårds-oljor

Trädgårds-oljor, ibland kallas vilande oljor, är mycket raffinerad petroleum-baserade oljor, som mineralolja, som blandar väl med vatten. De är effektiva mot Sköldlöss och spinn. De arbetar genom att kväva insekter eller stänga upp stomata de andas genom så att de kvävs.

Hemgjord behandlingar

Många hemlagade recept för insekticider finns i böcker och på nätet. De flesta av dessa innehåller tvål och olja, och några lägga bakpulver som en fungicid. Mjölken används ibland som en fungicid mot svart fläck på rosor. En allrengöringsmedel recept som används mycket är 1/3 kopp möbler-rengöring olja tvål plus 1 msk bakpulver blandas ordentligt i 1 gallon vatten.

Överväganden

Ingen formel som innehåller tvål eller olja bör tillämpas under mitten av dagen. Tillämpa dem endast i den svalare morgon eller kvällen timmar att undvika blad skador.

Neem olja anses allmänt säker, finns det motstridiga åsikter. För att vara på den säkra sidan, använda skyddskläder när du använder den och försöker att inte andas in den.

Skydda alla ytor vid sprutning varje ämne på dina växter. Alltid spraya både toppen och botten av alla bladen vid tillämpning av något insektsmedel, för bästa resultat.