Naturliga användningsområden för Salt

Naturliga användningsområden för Salt

Natriumklorid, eller salt, har smaksättning och spara maten av människor i generationer. En gång betraktades som en kraftfull handelsvara, används som valuta i vissa civilisationer. Salt är en förutsättning för den mänskliga kroppen, hjälper musklerna kontrakt, blod cirkulera och magen smälta maten. Salt är både bryts ur jorden och avdunstat ur havsvatten och saltlösning sjövatten. 2008 uppgick produktionen av salt över hela världen till 260 miljoner ton. Av de mer än 14.000 kända användningsområden för salt är många av dem till hjälp i hushållet.

Rengöring

Salt har mild skur och vatten-mjukgörande egenskaper som gör det en effektiv naturliga, giftfria rengöringsmedel. Strö salt på fläckar, både på tvätt, mattor och trä, och sedan gnugga med en fuktig trasa kommer att ta bort fläcken. En 1/4 kopp salt i botten av en kaffekanna med en 1/4 kopp varmt vatten kan vara susade runt kaffe fläckar. Blanda salt och citron juice tillsammans i lika stora till ren sjunker, badkar, WC, räknare och pianotangenter.

Blötlägg emalj kastruller i saltvatten över natten och sedan koka salt vatten i dem nästa dag för att ta bort brända - n fläckar. Rengöring av ugnen underlättas med salt, alltför. Strö salt på botten av ugnen och Använd en fuktig trasa eller svamp för att skura det.

Matlagning

Utöver de uppenbara kryddning kvaliteterna av salt har det också andra användningsområden i köket. Salt hjälper vatten koka snabbare, så rätter som kräver mycket vatten, som pasta, dra nytta av en tesked eller två placeras i vatten innan kokningen. En nypa salt i grädde kommer att enkelt göra grädde piska upp mer. Salt ger också ut smak av många choklad och söt behandlar, men bara en nypa. Gelatin sätter snabbare med salt. Färsk sallat håller från vissnande längre med ett stänk av salt. Ägg kokta i saltvatten kommer skala lättare. Salt lägger friskhet till mat, samt förbättra smak.

Hem förbättring

En 1/2 kopp salt i 2 qts. kokande vatten hälls ner ett avlopp kan avmarkera vissa träskor och eliminera lukter. En blandning av lika delar salt och säd stärkelse med tillräckligt med vatten att göra en pasta arbeten liksom köpta spackle. Sand det efter det torkar, precis som med spackel. Salt mjukar upp hårt vatten, men en AVHÄRDARE krävs för att dra nytta av fullt avhärdat vatten. Salt strös på, uppfarter och trottoarer kommer att smälta is och göra dem lättare att köra och gå på i kallt väder. Enligt Salt Institute smälter natriumklorid "ice vid temperaturer ner till dess eutetic punkt-6 grader f."

Salt också dödar ogräs när hälls direkt på dem och om hälls mellan sprickor i en trottoar eller uteplats, kommer att förhindra ogräs främre växer. Var försiktig, dock med salt i trädgården eller gården eftersom det är urskillningslösa att växterna det dödar och om du strö lite på dina pelargoner också, pelargoner också dör.

Hälsa

Salt har en mängd hälsa använder också. En tesked salt i en kopp vatten är en effektiv munvatten och gurglande lösning för ont i halsen. Lite citronsaft och honung läggs till lösning hjälper. En del salt blandat med två delar bakpulver gör en effektiv tand pulver. Saltet ska vara pulveriseras först med hjälp av tidigare.

Bistick, myggbett och poison ivy kan lindras med en pasta av salt och vatten. Varmt saltvatten är bättre för poison ivy.

Salt har utmärkta återuppliva och stimulerande egenskaper. En full body blöt i saltvatten kan lindra trötthet och fötter indränkt i salt vatten är en stärkande behandling också.