Naturlig vård för Iris växter

Naturlig vård för Iris växter

Iris är på många sätt en trädgårdsmästare dröm: de är unfussy, perenna blommor som behandlar ögat till ljusa, färgglada skärmar. Bortsett från att ha nästan varje färg av regnbågen, Iris också har en distinkt form: de har tre stora kronblad som växer uppåt och tre mindre kronblad som hänger nedåt som har en ljus damning av fuzz. Ljusstyrkan i sina kronblad och harmoni i sin struktur gör dem en slående tillägg till någon trädgård, särskilt eftersom de är så lågt underhåll.

Instruktioner

•Lossa jord med en trädgård gaffel, gräva 12 till 15 inches i marken. Plantera Iris 1 till 2 fot apart i ett område som får full sol. Lägg en 3-tums lager kompost över varje planta.

•DIP ett finger en knoge djupt i jorden varje dag för att kontrollera fukt. Ge iris tillräckligt med vatten för att hålla jorden fuktig och väldränerad. Till exempel, ge varje planta 1/2 kopp vatten vid varje vattning. Du vill inte smutsa till någonsin bli blöt eller torr.

•Kapa blommorna tillbaka på deras stjälkar när de börjar förlora sina kronblad. Hålla vattning växten som du normalt genom sommaren och på hösten, trimma bladen tillbaka ner till 4 till 5 inches i höjd. Täcka basen av växten där stjälken möter marken med ett lager av marktäckning under vintern.