Naturlig insektsmedel för Chiggers

Chiggers är mycket små, bara 1/150 tum i storlek, och är larver av kvalster från familjen Trombiculidae. De rödfärgade skadedjur, spindlar och skorpioner, ändra till en färg när väl näring. Chiggers har vassa mouthparts som de använder för att bita människors och djurs hud. Enzymer i sin injicerade saliv orsaka en ihållande hud klåda. Det finns ett antal naturliga insekticider som fungerar bra mot chiggers.

Svavel

Missouri Institutionen för kulturvård citerar användning av svavel som en av de bästa naturliga bekämpningsmedel mot chiggers. Svavel är bland de tidigaste kända bekämpningsmedel. och även om det har använts sedan 1880 i USA, det var officiellt registrerat för användning i början 20th century. Svavel är en aktiv ingrediens i ca 300 olika bekämpningsmedel och är mycket effektiv mot chiggers.

Använd förslag

För chiggers, skaffa pulveriserad form av svavel, finns på de flesta apotek. Pulveriserad svavel är också kallas sublimerat svavel eller blommor av svavel. Damm öppnandet av kläder, som runt skor, strumpor och byxor, med en insekticid. Om vandring in i djupa skogen eller spår, gnugga svavel på armar, ben och runt midjan. Minska den starka lukten av svavel genom att blanda ihop halva svavel och halva Talk tidigare att använda.

Neem olja

Neem olja kommer från Nimträd (Azadirachta indica) och är en annan naturlig bekämpningsmedel för ett antal skadedjur, inklusive chiggers, hår löss, fästingar och myggor. Produkter från Nimträd har inte bara använts som bekämpningsmedel men har bokstavligen varit något universalmedel för de senaste hundratals åren i Burma och Indien.

Verkningssätt

Azadirachtin är en aktiv kemisk förening i neem olja som stöter bort insekter. Föreningen är en aktiv ingrediens i många produkter med olika varunamn. Azadirachtin påverkar normal tillväxtmönster hos insekter genom att störa deras hormonbalans. När förtäring, sluta skadedjur utfodring och lägga ägg. Den kvarvarande effekten av neem insekticider varar i upp till sju till tio dagar.