Naturlig behandling för skala på krukväxter

Sköldlöss är små, bepansrade, orörliga buggar som använder en kort, vass, Snabel-liknande utfodring tube suga sav ur växter. De sprids via krukväxter under denna nymf livscykel, och att införa en angripna krukväxt snabbt kan förorena alla andra anläggningar i huset. För därför karantän nya växter under en kort period för att vara säker finns ingen skala eller andra skadedjur. Skala ofta skadar inte en anläggning direkt, men de utsöndrar rikligt med klibbig honungsdagg. Honeydew då har en tendens att hysa sooty mold. Detta är både fula och i svåra fall kan svälta växten av behövs ljus.

Neem olja

Neem olja kommer från frön av Nimträd tropiska växande. Det stör insekter fysiologi och utveckling, och är en effektiv behandling när sprutas i skala. Sköldlöss andas genom sina skal och kvävning är en av de bästa sätten att eliminera dem. Tillsammans med andra allmänt tillgängliga trädgårdsodling oljor, neem olja inte bara går för att arbeta som ett insektsmedel, men har också den kvävande effekten.

Tvål behandlingar

Lilla växter med små blad kan erhålla ett tvålvatten bad att befria dem från skala. Förbereda en gallon hett vatten med en tesked flytande tvål i en behållare som är tillräckligt stor för att dränka alla plantans bladverk. Använd din hand eller fyrkanter kartong för att hålla tillbaka den krukväxt jord och Invertera växten, doppa den i tvål och vatten lösning. Swish runt försiktigt vara säker på att alla delar av växten är i kontakt med lösningen. Låt torka upprätt. Upprepa vid behov. Denna lösning kan också placeras i en sprayflaska och imma på växter som behövs. Tvätta med tvål och vatten och en borste eller svamp kan också hjälpa eliminera småskalig skadedjursangrepp, och tar också hand om honeydew problemet.

Handplocka

Men tråkigt, är ibland mest effektiv naturlig kontroll av skala att mödosamt plocka dem bort anläggningen. Skala föredrar out-of-the-way fläckar som undersidan av bladen och stjälken hörn. De vill inte bli störd. En nagel eller kanten av en tabell kniv gör nyfikna dem upp lätt nog. Släpp den borttagna skalan i en burk med tvål och vatten att döda dem.

Alkohol

Gnugga alkohol, är medan rekommenderas inte för alla växter, ibland effektivt eliminera skala. Använda en bomullspinne eller bollen att badda insekter med alkoholen direkt, eller Använd en svamp eller trasa och torka hela anläggningen. Alkohol kan bränna bladen, så använd med försiktighet.