Naturgas Vs. propan Pool värmare

Naturgas Vs. propan Pool värmare

Pool värmare kan du ringa in en bekväm simning temperatur när som helst dag eller del av året. Pool värmare är uppdelade i tre kategorier: sol, el och gas. Gasvärmare föredras av många eftersom de värma vattnet snabbare än de andra två alternativen. Gasvärmare köras på naturgas eller propan. Den bästa typen av värmare för dig beror på dina levnadsvillkor och dina personliga preferenser.

Naturgas linjer

Om ditt hus inte redan har naturgas linjer som löper till den, kommer du troligen vill gå med en Propan vattenvärmaren. Det skulle inte vara praktiskt ekonomiskt för att installera naturgas linjer enbart för att köra en pool värmare. Propan kommer i tankar som kan fyllas, vilket gör propan värmare idealisk för hus utan naturgas linjer.

Pris

Exakta priser på naturgas samt propan beror på det område där du bor.. I allmänhet, är naturgas lite billigare än propan, dock. Innan man beslutar om en typ av värmare, se till att du jämföra priserna mellan de två typerna av gaser. Kom ihåg att naturgas kommer att faktureras per månad, medan du behöver bara betala för propan när du fylla på tanken. Priset på värmaren själv beror till stor del på storleken på din pool. Aldrig köpa en pool värmare som inte passar för din poolstorlek.

Miljövänlighet

Naturgas brinner renare än propan, så det är bättre för miljön att använda en naturgas pool värmare istället för en propan pool värmare. Tyvärr är det inte alltid praktiskt för någon att använda en naturgas vattenvärmaren. Lyckligtvis, låga utsläpp värmare av båda typer finns att minska mängden föroreningar som släpps ut i miljön.

Andra överväganden

Produktionen av pool gasvärmare mäts i brittiska värmeenheter. En BTU definieras som mängden energi som behövs för att höja £ 1 av vatten en grad Fahrenheit. När lika stora volymer av de två gaserna som är närvarande, ger propan 2 1/2 gånger så många BTU som naturgas. Detta innebär värmer en Propan vattenvärmaren upp en pool snabbare än en naturgas vattenvärmaren. Så länge värmare hålls i rätt skick, är explosion ytterst osannolikt.