National Electrical Code Pool krav

National Electrical Code Pool krav

Om inte en husägare har en sällskapsdjur ål, bör el och vatten aldrig blanda. Den National Electrical Code eller NEC sätts på plats för att ge en säker miljö för pooler av alla slag. Hålla el på ett säkert avstånd och skydda elektriska komponenter som måste ligga nära en pool är några av de viktigaste frågorna för NEC.

Relevanta avstånd

En självklar del av NEC är att hålla elektriska apparater och försäljningsställen ett säkert avstånd från pooler. Enligt NEC, försäljningsställen och alla switch-enheter inte bör det ligger inom fem fot av en pool, medan bara 20 amp kärl för pool pump motorer bör ligga mellan fem och 10 fot bort. En täckt duplex kärlet ska placeras mellan 10 och 20 fot bort och elektriska apparater och uttag är säkra att installera utöver 20 fot.

Jordad utrustning

Enligt New Brunswick anges NEC att viss utrustning måste vara jordad för att säkerställa säker drift av en pool. Underwater armaturer, elektrisk utrustning inom fem fot av insidan väggarna i en pool och all elektrisk utrustning som kör en pool åter cirkulerande system bör vara jordad. Alla kopplingsdosor och fel krets vakuumbrytarna bör också vara jordad. När det gäller underjordiska ledningar nära en pool, NEC påstår att denna ledningar bör vara fem fot eller längre från insidan väggen i en pool. I vissa fall där utrymmet är begränsat, måste ledningar dock ligger inom fem fot av pool väggen. I dessa fall måste ledningar installeras inom en robust metallrör som är korrosionsbeständig.

Förvaringsbara pooler

Enligt NEC konsult Mike Holt är elektriska kraven för förvaringsbara pooler--mer känd som ovan mark pooler, spa och hot tubs--lika viktiga som de för i-marken pooler. Holt anger att sladdar kopplade till pumparna till dessa pooler bör vara dubbel isolerad och bundna till grundstötning ledare. Kärl för sådana pooler bör vara inte mindre än sex fötter från insidan väggarna i poolen. När det gäller spa och hot tubs finns särskilda bestämmelser som gäller för dessa förvaringsbara pooler. Holt säger ett tydligt märkta akut avstängning för badkarets jet system bör tillhandahållas, om inte badkaret ligger i en enda familj bostad. Regler för inomhus spa och badtunnor är ännu mer strikt. Holt anges att takfläktar inom fem fot av badkaret bör vara ligger 12 fot ovanför badkaret om de inte marken fel krets brytaren eller GFCI skyddade, medan GFCI skyddade fläktarna kan vara under åtta fot från badkaret.