När Tiger liljor blomma?

Liljor är stora, ljusa växter som lever i många år. Rötter och lökar bo levande underground på vintern, även om de övre bladen dör efter första frysningen. Tiger liljor bära exotiska orange och svart eller brun blommar och växer ner till US Department of Agriculture växande zon 3. Dessa är härdiga liljor, men fortfarande kräver rätt plantering och vård att producera deras sommaren blommar.

Växtsäsongen

Tiger liljor växa från vår till nedgången med mitten av - till sen-sommar blommar. Lökar ta 120 till 130 dagar att växa och bära sina blommor, så första året blommande beror på rätt tid och rätt plantering. Etablerade lökar och växter kommer att blomma på en konsekvent schema.

Plantering säsong

Plantera tiger lily lökar från vår till sommar, men tänk på att senare planteringar fördröjer blommar fram till varje lampa andra året. Den bästa tiden att plantera tiger liljor är tidigt på våren, precis efter sista frost i din region.

Tomt och mark

Tiger liljor kommer att växa och blomma framgångsrikt i helt eller delvis solen, beroende på din växande region. I varma zoner 7 till 10, plantera liljor till delvis soligt och beror på det varma vädret att stödja växterna. I kallare områden, plantera lökarna i full solsken. Använda organisk kompost vid plantering liljor näringslära och dränering som krävs för att blommande.

Underhåll

Vatten tiger lily lökar med 2 till 3 inches av vatten varje vecka för att hålla dem friska och produktiva genom växtsäsongen. Ta bort förbrukade blommar från anläggningen att hålla växterna från att gå till utsäde och att uppmuntra dem att rebloom igen och igen.