När södra Magnolia blommor blomma?

När södra Magnolia blommor blomma?

Med sin stora, doftande vita blommor och stora ovala blad är den södra magnolia omisskännlig. Ibland kallas den "vintergröna magnolia" eller "bull bay", går södra magnolia botaniska namn Magnolia grandiflora. Det är naturligt i Förenta staterna, från North Carolina söderut till Florida och när det gäller west som Texas.

Blomtiden

Dr Michael Dirr, i sin bok "A Manual av Woody växter," skriver att den södra magnolia blommar i maj och juni, med ytterligare blommor produceras "sporadiskt" hela sommaren. Blommorna bärs ensamma snarare än i kluster, och har 6 till 15 kronblad styck.

Magnolia kultur

Plantskola exemplar bör planteras på våren i väldränerad, sur jord. Träden trivs i sol till del skugga. Magnolior planterade i norra delen av träden geografiska utbredning bör placeras på platser där de kommer att skyddas från hårda vintern vindar och sol. De grunda rötterna brukar konkurrerar ut de flesta marken täcker planterade under trädet.

Andra Magnolia drag

Södra magnolior är städsegröna, men vissa blad släppa i vår och höst. Enligt Dr Dirr är dessa blad mycket långsam att bryta ner på marken. Efter blomningen koner woody frö form på växterna. I den sena hösten, kottarna är översållad med ljusa röda frön.