När skördas citrusfrukter?

När skördas citrusfrukter?

Citrus fruktträd växer i tropiska och subtropiska klimat, såsom den sydligaste delen av USA. De odlas kommersiellt, men också är common som bakgård fruktträd, odlas av människor som njuta av upplevelsen av vårdande, skörda och äta sina egna citrus. Citrusfrukter innehåller många sorter av apelsiner, grapefrukt, citroner och limefrukter.

Växtsäsonger

Citrus fruktträd växer bäst på 40 grader norr och södra latitud, klassificering dem som växer i ett Medelhavet-typ klimat, enligt UNCTAD. På norra halvklotet är deras växtsäsongen ungefär från oktober till juni, medan södra halvklotet ser en ungefärlig växtsäsongen från April till December. Citrus träd är en perenn vintergröna som inte tål frysning väl.

Mognad

Citrusfrukter mogna inte, men mognar. Det kan vara fullt mogna och söta inuti medan utsidan är fortfarande grön i färgen, men ju längre det får mogna, ju sötare blir det. På grund av detta faktum lagrar det mycket väl kvar på trädet, särskilt frukt högre upp i trädet. Högre frukterna är bättre skyddade från ljus frost och ringröta, en svamp som kan få stänkte från marken till lägre frukter.

Skörd

Planera en skörd börjar fem till sex månader efter Blom. Provsmakning frukt är det bästa sättet att avgöra om frukten är mogen. Du kan också använda en daggpunkt mätare för att testa för korrekt plockning villkor. Det är inte klokt att välja en våt frukt eftersom det kommer att förstöra snabbt i lager. En dpm mäter daggpunkt och temperatur bland annat och hjälper dig att bestämma optimal plockning villkor. Använda handskar att hålla från blåmärken frukt hud.

Frost

Frost är vanligtvis inte ett problem för citrusfrukter. Sen fryser, dock kan torka ut ett enda träd eller en hela grove. Temperaturen skall vara minusgrader i fyra timmar eller mer innan det börjar påverka insidan av citrusfrukter. Våren fryser kan allvarligt skada ny tillväxt på citrus träd, medan fall låser sig är mindre skadliga eftersom träden inte växer aktivt.