När ska man plocka trädgård potatis?

När ska man plocka trädgård potatis?

Det finns över 100 sorter av potatis för hem trädgårdsmästare att njuta av, enligt University of Illinois Cooperative Extension. Potatis är i allmänhet lätta att odla och är också mycket praktiskt på grund av deras många kulinariska användningsområden.

Typer

Vita och röda väggar potatis är de vanligaste trädgård sorterna. Andra typer inkluderar Russet Burbank, irländska skomakare, Yukon Gold och röd Pontiac.

Trädgårds praxis

Potato plantering tid varierar beroende på plats. Generellt sett bör du vänta tills faran av hård frost har passerat. Anläggningen medan marken är fortfarande svalt. Potatisen är lite kräsen om markförhållanden. Plantera knölarna i fina, sandig lera jord med bra dränering för bästa resultat. Otillräcklig dränering kommer att leda till röta och öka chanserna för skadedjursangrepp.

Skörden

Potatis är redo att plockas när potatisen vinstockar dör. Ohio University Cooperative Extension rekommenderar väntar på minst två veckor efter vinrankorna har dött ut för att gräva upp potatisknölar. Färskpotatis kan plockas innan vinstockar dö, när potatisen är cirka 1 till 2 inches i storlek. De kommer inte att lagra samt fullt mognat potatis, men göra utmärkt tillägg till soppor och andra rätter.