När ska man plantera tomater i Phoenix

Hem trädgårdsmästare runt om i landet odlar tomater i sina grönsaksodlingar. I Phoenix, Arizona låt året runt solen och värmen tomat trädgårdar att blomstra under våren och hösten.

Tidsram

Starta tomater från frö inomhus i December så att transplantationer är redo för plantering utomhus efter hot om frost passerar--vanligt vid mitten av februari i Phoenix. Starta en annan seed fack inomhus under sommaren för transplantation i September. Plantera frön i väl gödslad jord och placera dem nära ett fönster, där de kommer att få solljus hela dagen.

Typer

Eftersom Phoenix sommarvärmen kan börja i April och kvarstår-September, är tidigt mognande tomat sorter ett bra val att göra mest av din skörd. Välj sorter som mognar på 70 dagar eller färre, som tidigt flicka och kändis.

Varning

Tomat frukt ställer vanligtvis inte i temperaturer över 95 grader Fahrenheit. Även om växterna blommar, kan de höga temperaturerna som göra dem sterila. Detsamma gäller för paprika, en nära släkting av tomat.

Överväganden

Ge skugga för tomater som sommaren närmar sig att undvika solbrända frukt. Plantera din trädgård nära ett träd eller använda ett parasoll för att skydda växter från eftermiddagssolen.