När ska man plantera kosmos frön utomhus

Om du startar en trädgård med ett litet barn, det finns inte en växt som är lättare att plantera än kosmos. Denna mobila blomma kan tolerera någon markens tillstånd och groddar lätt när planterade i marken. Snart utbryter en kontinuerlig blom av färg från marken. Visningen varar från tidig vår till den första frosten på hösten.

Historia

Kosmos är faktiskt en av mer än 20 ettåriga och fleråriga växter som är infödda till Mexiko. Där de växer i risiga och ängsområden. Kosmos är relaterade till aster, daisy och solrosor. Enligt Texas A & M trädgårdsodling hemsida anpassad spanska präster till Mexiko först kosmos att växa i sina trädgårdar. Eftersom blomman hade jämnt placerade kronblad, döpte prästerna den kosmos, som är det grekiska ordet för harmoni och beställda universum.

Förfarande

På grund av den prålig uppvisning av blommor samt lätthet som kosmos gror och toleransen som anläggningen visar för dålig jord, är kosmos ett populärt val för att odla från frö. Kosmos kan planteras utomhus när som helst när faran för frost har tidigare, när markens temperatur når 65 grader Fahrenheit. Kosmos kommer oftast blommar inom 14 dagar på grobarhet. Det kräver full sol och behöver åtta till 10 timmars solljus. I varmare klimat, kosmos kan vara sås i marken i September och kommer att blomma hela vintern lång. För att plantera kosmos, vänd smutsa att bryta upp stycketorv och arbetar marken till en jämn konsistens med en trädgård klo. Skapa en ås i jorden och plantera frön 1/2 tums apart. Lätt täcka fröna med jord och vatten. Fortsätta att vatten dagligen tills växterna gror. Plantorna kräver lämplig avrinning, och är mycket torka. Detta gör dem ett populärt val för sydvästra trädgårdsmästare.

Egenskaper

Växter kan uppgå till mellan 4 och 7 fot lång. I bördig jord växer växterna otroligt lång och gänglig. Gödsla inte kosmos. Anläggningen är inte en tung feeder och gödsling orsakar kosmos att producera mer blad och färre blommor. Om kosmos inte trivs, är det normalt, eftersom det har overwatered eller över befruktas. Växterna kan skäras tillbaka när utsäde pods form att uppmuntra en ny spurt av blommande. De frökapslarna som skärs tillbaka allmänt gror och producera tjockare klumpar av kosmos.