När ska man plantera Everbearing jordgubbar?

Everbearing är en av tre olika typer av jordgubbar odlade på hem trädgårdar. De andra två typerna inkluderar juni-bärande och dag-neutral jordgubbsplantor. Everbearing jordgubbar bär två (på våren och sen sommaren) eller tre (vår, sommar och höst) crope per år, beroende på din plats.

När ska man plantera

En idealisk tid att plantera everbearing jordgubbar är tidigt på våren när du kan arbeta i jorden. Detta är vanligtvis i mars eller April i de flesta regioner och ger gott om tid för jordgubbsplantor att rota sig innan de varma dagarna i sommar börjar. Vänta tills jorden är torr och välj sedan en mulen, cool dag eller vänta tills sent på eftermiddagen att plantera jordgubbar. Bara köpa hälsosam everbearing jordgubbsplantor från en pålitlig källa.

Var att plantera

Välja den bästa platsen att plantera everbearing jordgubbarna kommer att säkerställa växterna ger ett överflöd av blommor och bär. Plantera inte jordgubbsplantor på en plats där någon paprika, potatis, tomater och andra jordgubbarna odlades i de senaste tre åren. Hitta en webbplats som ger minst sex och upp till 10 timmars solsken per dag. Hålla sig borta från platser nära strukturer eller höga träd, som kunde skugga av jordgubbsplantor.

Förbered plantering säng

Leverera tillräckligt med utrymme för att ge varje everbearing strawberry växt 1 fyrkantig fot av växande område. Behöver du utrymme växterna 1 fot isär i rader som är fördelade 2 fot apart. Berika jorden i platsen som valts genom förbereder upphöjda bäddar för everbearing växter. Använda en kombination av 1 del torv, 1 del matjord och 2 delar builders' sand. Rensa plantering platsen för alla blad och Lägg blandningen i topp 6 inches av jord.

Plantera Everbearing jordgubbar

Vatten behållare odlade transplantationer eller Blötlägg några bare-root jordgubbsplantor i minst en timme innan plantering. Ta bort gamla blad och eventuella blommor på växterna. Skär av eventuella svaga eller rötter över 4 till 5 inches lång. Gräva ett hål för att plantera everbearing jordgubbar med rötter under marken och kronan precis framför. Vatten i området för att bosätta sig växterna på plats och sedan ge varje jordgubbe växt 1 till 2 koppar en starter gödselmedel.