När ska man plantera en Yoshino blommande körsbärsträd

När ska man plantera en Yoshino blommande körsbärsträd

Yoshino körsbär träd, prunus x yedoensis, är en populär prydnads träd som växer till 45 fot hög och 40 fot brett. Det framkallar både upprätt och horisontella grenar som håller sågtandade, ovala blad och vita eller rosa blommor som blommar tidigt på våren. På hösten Vrid Yoshino körsbär träd en levande gul, lägga till de naturliga hösten visar. För att upprätta en Yoshino blommande cherry tree framgångsrikt, plantera efter all risk för frost.

Om Yoshino körsbär träd

Yoshino körsbär träd är ett av träden som används i spektakulära körsbärsblommor visar Washington d.c. De fördes till USA från Japan 1902, enligt webbplatsen ArborDay. Sedan dess har blivit de en av de mest populära Blommande prydnadsträd för landskapsplanering. De blommar från mars till April, ofta innan bladen börja visas. Yoshino körsbär träd producerar även en liten, rund frukt som är attraktiv för fåglar. De är härdiga i US Department of Agriculture zoner 5 till 8.

Plantera Yoshino körsbär träd

Den bästa tiden att plantera ditt Yoshino körsbär träd är våren så trädet kommer att etablera sig under sommarmånaderna och knoppar för nästa år. Yoshino körsbär träd kräver en väl dränerande webbplats som är ur vägen låglänta kall luft. Ständiga vatten kommer att döda din Yoshino körsbär träd, enligt webbplatsen AboutCherryTrees. Trädet behöver full sol och god luftcirkulation. Yoshino körsbär träd föredrar en något surt jord, så testa din jord och justera pH till ca 6.5 till 7.0. Ta bort gräset i en 4-fots cirkel under trädet så det inte har att tävla om näringsämnen med gräset. Gräva hål två gånger storleken på jordklumpen och lossa jorden att linjerna i hålet så att rötterna av träd kan expandera lätt. Trädet i hålet och ersätta smutsa, stampande bra med spaden ta bort luftfickor. Graft knoppen av träd bör vara 2 inches ovanför marken. Vatten marken djupt och stake trädet mot starka vindar.

Vård av Yoshino körsbär träd

Sprida ett lager kompost vid basen av ditt Yoshino körsbär träd att behålla fukt och minska ogräs tillväxt. Vatten trädet regelbundet under det första året till ett djup av 12 inches. När de är etablerade, behöver de bara vattning under torra perioder. Körsbärsträd gynnas av tillämpning av en allmän gödselmedel tidigt på våren. Beskär träden direkt efter blommande tid innan de börjar ställa knoppar för nästa års bloom.

Sjukdomar i Yoshino körsbär träd

Ett antal skadedjur kan angripa Yoshino körsbär träd, enligt University of Florida trädgårdsodlare Edward F. Gilman och Dennis G. Watson. Efter planteringen, kan dina träd behöver sprutning för bladlöss, tält larver, spinn, provtagare och skala. Blad plats, twig kräfta, svart Knut och mjöldagg kan också infektera Yoshino körsbär träd. Kontakta din lokala jordbruksfrågor tjänst för de bästa behandlingarna för ditt område.