När ska man plantera dvärg Yaupon Holly

Dvärg yaupon holly (llex vomitoria "Nana") är en bredbladig vintergröna som används ofta som en foundation buske i landskap i Förenta staternas Department of Agriculture (USDA) växt härdighet zoner 7 till 10. Dessa anpassningsbara, lågt underhåll och pest-resistenta buskar har en attraktiv, klotformade växande form och blå-gröna, dime-stora, ovala blad. För bästa resultat, bör dvärg yaupon holly buskar läggas till din trädgård eller hem landskap under våren.

När ska man plantera

Vintergröna buskar som dvärg yaupon holly bör planteras på våren att ge dem tid att etablera ett djup, omfattande rotsystem på den nya platsen för ankomsten av kalla hösten och vintertemperaturer. Vänta med att plantera din dvärg yaupon buske tills du kan vara någorlunda säker att faran av vårfrost har passerat. Temperaturer på 68 till 75 grader Fahrenheit och jord temperaturer på ca 65 grader kommer att uppmuntra busken att rota sig snabbt.

Val av plats

Även om dvärg yaupon holly buskar kan framgångsrikt växa i full sol till halvskugga webbplatser, utför de bäst i partiell sol platser som tar emot cirka fyra timmar av direkt solljus per dag. Dvärg yaupon holly är toleranta mot ett brett spektrum av smutsa typer inklusive sura, något basiskt, lerig, sand och lera smutsar. Enligt University of Florida förlängning hemsida tål dvärg yaupon holly även korta perioder av översvämningar med mycket lite skadeverkningar.

Förberedande av användarstället

Arbetar i jorden på den valda platsen innan plantering din dvärg yaupon holly gör det lättare för busken att slå rot på den nya platsen. Top på ytan av jorden med 3 inches torv, 2 inches leaf mögel och 1 tum perlit; införliva de organiska materialen i jorden på djupet av 10 till 12 tum med en spade, trädgård gaffel eller rorkult. Om ändring av jorden på detta sätt luftar jorden och förbättrar dess dränering och näring.

Plantering dvärg Yaupon Holly

Gräva en plantering hål för din dvärg yaupon holly som är dubbelt så bred och dubbelt så djupt som behållaren busken kom. Tillbaka några av ändrade smutsa till botten av hålet så att busken kan sitta på samma nivå det växte i barnkammaren. Placera busken i mitten av hålet och tillbaka resten av jorden. Vattna din buske med upp till 1 tum vatten efter plantering för att hjälpa marken lösa. Om plantering flera dvärg yaupon buskar i din hem landskap, hål utrymme plantering 4 till 5 fötter isär.