När plantor vissnar i värmen, ska du vattna dem?

När plantor vissnar i värmen, ska du vattna dem?

Vissnande är en av de första tecknen på dina växter visar när de är vatten-berövade. Löven börjar krypa eller blir halta som de försöker att spara vatten. Plantor vissnar dock av andra skäl. Så innan du får din slang, anser några andra faktorer som kan orsaka dina växter vissnar.

Övervattning

Övervattning dina växter kan faktiskt orsaka dem vissnar. Granska din jord. Du kan vattna dem för mycket eller de kan växa i jord som inte tömma vatten väl. Om marken är super mättad eller om vattnet pooling på toppen, speciellt efter ett regn, kan dina växter vara overwatered. Om så är fallet, Undvik att vattna dina växter, även om det är varmt ute. Din bästa insats är att ändra jorden med organiskt material eller flytta dina växter.

Andra möjliga orsaker

-Svamp patogener och bakteriesjukdomar kan resultera i vissnande; vanligtvis finns det också missfärgning av blad eller stjälkar också. Bladen kan vara oregelbundet formad eller stjälkar kan svälla. Nematoder kan också skada rotsystem, vilket kan resultera i vissnande och hämmad tillväxt. Din bästa insats är att ta bilder av dina drabbade växter och kontakta en lokal plantskola eller county extension office för en korrekt diagnos och behandling.

Vattna dem

Om dina växter bara vissnande i värmen och jorden verkar torr, även när du gräva i ett par inches, behöver de förmodligen vatten. Gulnande blad är också ett tecken som dina växter behöver vatten. I allmänhet växter behöver ca 1 tum vatten per vecka, men under en varm sommar, de kan behöva en extra tum eller så per vecka. Om nederbörden inte uppfyller detta behov och marken är torr, måste oftast du att vatten dina växter. Observera att växter har olika vattning behov, så ta del av en trädgårdsskötsel bok eller ett universitet kooperativa hemsida att lära sig hur mycket vatten som din specifika växter behöver.

Andra Tips

Lägga till en 3 - till 4-tums lager av kompost runt dina växter för att spara vatten. Ekologisk marktäckning, som strimlad bark, behöver påfyllning som det förmultnar. För att spara vatten, vatten nära basen av dina växter. En soaker slang fungerar väl. Vatten dina växter med minst 1/2 tum vid varje vattning. Detta sätt, vattnet suger i och hjälper växterna utveckla djupa rotsystem. Växter med grunt rotsystem tenderar vissnar mer än växter med välutvecklade, djupa rotsystem.