När plantera tall träd i Alabama?

När plantera tall träd i Alabama?

Med longleaf pine som dess stat träd har Alabama ett klimat som kan stödja ett brett utbud av pinjeträd. Om du lägger till tallar till ditt Alabama landskap, har du en massa faktorer att beakta, inte minst som är timing. Plantering i rätt tid är viktigt för friska tallar.

Tidsram

Vintern är det dags att plantera träd i Alabama och tallar är inget undantag. Träden är vilande vid denna tid på året och mindre risk att skadas vid plantering. Du kan plantera någon tid mellan December och mitten av mars och Alabama Cooperative Extension konstaterar att de flesta tallar är planterade i februari i Alabama.

Villkor

Undvik plantering tallar i torr jord; jorden bör vara fuktig men inte blöt. Om marken är för torr, skjuta upp plantering tills efter ett bra regn. Dessutom inte plantera om temperaturer under fryspunkten. Om trädets rötter fryser under plantering eller inom tio dagar från plantering, kommer att det dö. Vänta tills alla riskerar köldgrader har passerat, särskilt i norra Alabama.

Groddplanta vård

När du får tall trädplantor från en plantskola, kommer de förmodligen att packas i fuktig buntar. Du kan hålla plantorna i dessa buntar för cirka tre veckor, så köper inte träden för länge innan du tänker plantera. Plantorna bör hållas i en sval, torr plats från sol, vind och iskalla temperaturer förrän du är redo att plantera. Du ska stapla buntarna löst och vattna dem varannan dag. Stapla dem med ena änden upp något för att säkerställa ordentlig dränering efter vattning.

Plantering

Ta bort plantor från deras buntar en i taget som du gräva varje hål. Plantorna får inte utsättas för luften i mer än ungefär fem minuter eller rötterna torkar och trädet kan inte överleva. Gräva ett hål djupt nog för att rymma rötterna--oftast om 10 inches. Starta genom att trycka på plantan längst ned i hålet, dra försiktigt tills trädet är upprätt och roten kragen är även med marken. Detta är att undvika rötter varelse böjd uppåt. Fyll i hålet och packa jorden fast runt rötterna att undvika luftfickor.