När plantera lönn träd?

Lönnar av många sorter växer vilt i skogarna över hela USA. Också är ofta planterats av landscapers, lönnar kända för deras distinkt formade blad, lysande höstfärg och tät, skuggiga sänghimmel. Som andra lövträd, bör lönnar planteras medan de är vilande. Plantera en lönn vid fel tidpunkt kan skada trädet, och det kan inte överleva sitt första år, än mindre att nå sin fulla potential.

Tid på året

Som de flesta lövträd, bör lönnar planteras under sen vinter eller tidig vår. Den exakta tidpunkten beror på var du bor, men du bör få dina träd i marken efter marken har tinats men innan knopparna börjar att bilda på grenarna. Senhöst plantering är också ett alternativ i vissa områden, men våren-planterade träd tenderar att ha en bättre chans att överleva.

Välj rätt dag

Cool, mulna dagar med liten eller ingen vind är bäst för plantering. plantera inte lönn träd på en het eller blåsiga dag eller medan jorden är för blöt. Jorden bör vara bara fuktig nog att falla sönder i stället för att hålla ihop om du pressa en handfull.

Variation & plats

Lönnar är en stor familj av träd, så rådfråga med en lokal expert som hjälper dig matcha rätt träd till villkoren i din bakgård eller landskap. I allmänhet, lönnar trivs i svala klimat, och växer bäst i fuktig, väldränerad loam smutsar med en neutral till lätt syrlig pH. De flesta lönnar föredrar en solig plats, men några kommer att tolerera del skugga.

Överväganden

Prova att plantera din lönn träd så snabbt som möjligt när du köper dem, helst inte mer än en vecka eller två. Träd som kommer förpackade med jord i säckväv kan överleva ur marken längre än bare-root träd. Medan du är plantering eller omplantering, låt rötterna av träd utsättas för luften inte mer än ett par minuter. Aldrig växt lönnar eller andra lövträd under sommaren; träd planteras vid denna tid kan vara mycket stressad och är benägna att skada.