När orkidé blommor falla av, orkidén fortfarande producerar blommor?

När orkidé blommor falla av, orkidén fortfarande producerar blommor?

Spridda runt om i världen, är orkidéer lång, statylik växter som växer en till två långa stjälkar, som stöder upp till 10 blommar. De Blom kommer tillbaka år efter år med rätt omsorg.

Perenner

Orkidéer är perenner och växa från ett rotsystem som överlever i år. Även om blommor, stjälkar och blad kan falla, fortsätta rötterna med ny tillväxt.

Tidsram

Orkidéer blommar vid olika tider på året, beroende på deras arter. Blom kan pågå i månader när de är öppna, men kommer vissnar och faller av när de är använt. Trädgårdsmästare bör lämna blomma stjälken intakt så länge det är grön, eftersom det kommer att växa nya blommor nästa år.

Vård

Orkidéer behöver särskild vård om de är att leva och blomma. Trädgårdsmästare bör vatten orkidéer med 1 tum vatten varje vecka, som blommorna föredrar torra rötter att stående vatten. Orkidéer gör bäst med orkidé-specifika gödselmedel en gång i månaden i deras vila säsongen och en gång i veckan när de producerar ny tillväxt. Orkidéer bör aldrig sitta i ljusa, direkt solljus, men trivs i filtrerat solljus och artificiellt ljus.