När man ska trimma en Berberis buske?

När man ska trimma en Berberis buske?

Japanska Berberis bush är en taggiga buske, kallas så på grund av dess "hullingar" och bär den producerar i höst. Det används ofta som en barriär eller kantlinje buske och är en intressant buske på grund av de förändringar som går igenom varje säsong. Under våren det producerar doftande gula blommor och sedan avkastning till röd-orange eller gult bladverk kommer sensommaren. Det är en enkel buske att växa, men det växer långsamt.

Skäl att plommon

Berberis behöva brukar bara beskäras när de har döda, trasiga eller sjuka grenar. Beskärning döda eller döende grenar kommer att främja övergripande växtskydd, särskilt när det gäller ett insektsangrepp, sjukdom, stormar eller andra skador. Grenar som gnugga tillsammans kan också tas bort för att förhindra skador. Frukt och blomma utveckling kan främjas genom beskärning, kan den totala buske utseende. Enligt University of Minnesota Extension Service, bör buskar inte vara klippt in "strama geometriska former som kan negativt påverka blomning." Om den buske storlek måste kontrolleras eller andra oönskade grenar eller rotskott, sedan beskära dem.

Plantering tid

En utmärkt tid att göra några beskärning är plantering tid. Unga buskar och träd behöver "utbildning", enligt University of Minnesota, att utveckla en stark struktur. När unga buskar och träd inte är beskäras alls i början, kan de hamna växande deformerade eller har stora grenar som kommer att behöva tas bort. Ta bort bara döda, sjuka eller trasiga grenar på plantering. Forma din unga buske, men inte klippa det tillbaka för långt. Tunna ut grenar för bra avstånd.

Vilande säsongen

Eftersom Berberis odlas främst för sina blad, snarare än dess blommor, ska de beskäras på vårvintern, rätt innan våren tillväxt startar. Detta kommer att lämna färska sår utsatt för endast en kort tid, så att nya våren tillväxt att försegla såren. Det är också lättare att beskära på vintern utan blommor eller blad att skymma utsikten. Beskärning när det är för kallt för bakterier och svampar att växa kan förhindra att busken smittas av sjukdomar, också.

Underhåll Tips

Mulch en Berberis buske med 2 till 4 inches av organiskt material som flis, strimlad bark eller kakaobönan skrov. Kompostmaterial kommer att hålla rötterna fuktiga och fortsätta att öka näringsinnehållet i marken som det bryts ned. Äldre, woody Berberis buskar ska beskäras genom att skära ned grenarna till omkring 3 eller 4 fot lång. Som Berberis mogna, har de ibland flera stjälkar som förblir kala av lövverk. Beskärning dessa grenar rätt till marken kommer att resultera i bushier, ny tillväxt. Berberis svarar bra på klippning, vilket gör dem en bra övergripande häck.