När liljor blomma i zon 9?

När liljor blomma i zon 9?

Liljor är stora, blomstrande trädgård växter, och växa och blomma sommaren i alla delar av landet. I varma områden som amerikanska jordbruksdepartementet härdighet zon 9, som sträcker sig över södra stater som Texas och Florida, växterna blommar tidigare och underhålla blommar längre. Alla liljor kräver rätt plantering, webbplats och jord för att uppnå mognad och full blom.

Plantering tid

Plantera liljor på våren efter sista frost. Växterna överleva vintern i zon 9, men gör bäst med en sommar av växer och etableringen först. I zon 9 allt det bästa plantering gånger från mitten av februari till mitten av mars. Fortsätta planteringar genom midsommar.

Tomt och mark

Liljor behöver full solsken, snabb dränering och utrymme för växer och blommar. Även om vissa liljor växa i halvskugga, blommar inte de som ymnigt. Ge liljor rik, lös och fuktig jord med organisk kompost ändringsförslag, och plantera liljor med sorten-specifika avstånd. Liljor kommer att blomma i deras första år med rätt plantering.

Blommande

Happy liljor blommar på sorten-specifika timing. Leta efter Asiatic lily blommar först i slutet av våren till början av sommaren, och orientalisk Lilja blommar i mitten-till sensommaren och hösten. I zon 9 starta asiatiska liljor blommar i April-maj medan orientaliska liljor starta i juni, juli och augusti. Växterna bibehålla deras blommar fram till första frosten i November eller December.

Livslängder

Liljor är perenn lampa växter, och växa i många år. De gå vilande efter deras sommar Blom, även om de inte förlorar sina blad i måttlig zon 9 vintrar. Ny tillväxt börjar igen i nästa vår, med förnyade sorten-specifika blommande gånger.

Liljor själv propagera vid rötterna, och folkmassan deras plantering platser över tiden, till nackdel för Blom. Om etablerade liljor stoppa blommande, dela upp dem på våren eller falla för att frigöra mer utrymme och sprida nya växter.