När kommer Casa Blanca liljor blomma?

När kommer Casa Blanca liljor blomma?

Casa Blanca Lilja är en typ av orientalisk Lilja som växer väl utomhus i US Department of Agriculture härdighet zoner 4 till 8. Blommorna växer någonstans från 3 till 4 fot hög och stå upprätt även utan satsar, att lägga till elegant skönhet i trädgården. Casa Blanca liljor kommer att växa även under sommarhettan och när rätt vård de blommar i trädgården igen och igen.

Plantering gånger

Plantera Casa Blanca lily lökar under våren i de nordliga regionerna (USDA zon 4 och 5); plantera lökar på hösten i södra regioner (USDA zoner 6 till 8). Liljor som kommer att odlas i behållare kan planteras helst. Ge blommor väldränerad jord och full solljus, minst sex timmar per dag under våren och sommaren. Lökar bör planteras 4 till 6 inches djupt. Blommorna är osannolikt att växa bra i sandiga eller tung lerjord; Lägg till kompost för att förbättra markens kvalitet.

Blommande

Casa Blanca liljor växa doftande vita blommor i slutet av sommaren, oftast juli eller augusti. Till skillnad från många blommor tolerera Casa Blanca liljor sommarhettan väl. Om lökarna planteras ordentligt i väldränerad jord på våren eller hösten, bör Blom anlända i slutet av sommaren för att ge liv till trädgården precis när andra blommar börjar blekna bort och vissnar.

Upprepa blommande

Casa Blanca liljor är upprepa underbyxor, och så länge lökarna förbli frisk, de kommer att ge blommor till trädgården varje år i sommaren. Kolla jorden regelbundet för röta och andra tecken på skada. Stående vatten i lily sängen är ett dåligt tecken; om det behövs, lägga till jord för att höja blomsterrabatter och ge Casa Blanca liljor med lämplig avrinning.

Glödlampa vård

Lily glödlampor är lätt att skada, och du kan förlora din Casa Blanca liljor mot sjukdomar och skadedjur. Kontrollera mark rutinmässigt för glödlampa skalor, som orsakar lökarna för att torka ut. Unga skott som växer från lily lökar under våren är också extremt anbud; undvika att kliva på eller runt dem, och göra vad du kan för att förhindra att husdjur, skadedjur och barn kommer nära dem.