När kan jag beskära en blommande Crabapple träd?

När kan jag beskära en blommande Crabapple träd?

Crabapple träd växer över hela USA. Denna produktiv gren av familjen Malus, eller äpple, innehåller tre dussin sorter och ungefär 700 sorter. Härdighet av crabapples gör dem en favorit i kall-vinter Mellanvästern och norra centrala staterna, där andra fruktträd blommar sämre under våren. Härdighet rekommenderar crabapples som grundstammar av olika matlagning och äta äpple hybrider. Stora blomstra crabapples med endast enstaka beskärning. Lär dig situationerna i vilka beskärning kommer att gynna ditt träd.

Ett nytt träd

För de första två eller tre åren är din crabapple träd osannolikt att behöva beskärning. Titta på, men hur förgrening utvecklas. Mycket snävt kluven sidogrenar kan behöva efter det tredje året, och du bör också planerar att ta bort en övre gren om ditt träd visar tecken på att utveckla två "ledare", eller huvudgrenar stam-och-upp. Båda dessa förgrenade situationer kan resultera i uppdelning av stora lemmar ner i stammen. Låt trädet att växa för de första tre åren, men se hur formen utvecklas.

Rotskott

Som crabapple träd mogna, tenderar de att skicka ut ett större antal av rotskott än andra fruktträd. Dessa långa vertikala skott har sitt ursprung på rötter och kan förknippas med sökningar för större näring i perioder av snabb tillväxt. Övergripande, men de bidrar inte till god tillväxt och du bör klippa dem på marknivå. Rotskott finnas en årlig problem med krabba träd.

Vatten groddar

Vatten groddar är namnet för tunna horisontella grenar stam eller grenar av träd. Känd för sin snabba tillväxt, längd och lågt antal blad, verkar vatten skott vara en forntida no-längre-nödvändiga tillväxt mekanism. Vatten groddar vilseleda trädets energi från blomma och i förekommande fall, fruktproduktion. Skära av dem som du hittar dem, vid den punkt där de dyker upp från grenen.

Mogna underhåll

En gång per år, direkt efter trädet har blommat, titta över hela formen och bestämma om du behöver göra något arbete till den. Beskärning från Blooms slutet till början av juni kan du åtgärda eventuella förgrenade problem utan att skada nästa års potentiella blomningar, som kommer i slutet av juni och början av juli. Om ditt träd har tunga kluster av grenar på en sida och mindre på den andra, kan du beskära den tunga sidan. Övergripande, beskära högst 25 till 30 procent av grenar om inte ditt träd hotar att dela eller har kraftigt ojämn tillväxt.

Speciella situationer

Beskär grenar som har dött, visar tecken på sjukdom eller kors över andra grenar och skaver mot dem när som helst under året. Detsamma gäller filialer fördelade olyckor eller slits av väder och vind. Skär skadade grenar tillbaka till en knopp junction, det vill säga en nod eller liten gren som visar ny tillväxt och potentiella bloom. Om ingen junction är synlig, klippa förgrena sig tillbaka till sitt ursprung. Detta kommer att innehålla områden av sjukdom och förhindra att döda eller skadade grenar från att skada andra delar av trädet. Förlust av bloom för följande vår återbetalas med friskare totala tillväxten.