När jag kör min diskmaskin, avloppsvatten ryggar i min diskho

Trots att dränera systemet för diskmaskinen och avloppssystemet för din diskbänk integreras med varandra, går diskmaskinen normalt bör inte leda till slösa vatten kommer genom diskbänken avloppet. Träskor i antingen avloppssystemet kan leda till backup, som du bör kunna klara ut i mindre än hälften en timmes tid.

Avlopp anslutningar

Diskmaskinen och länsvatten rader ansluta till varandra, båda av dem utfodring deras avloppsvatten i stuprör som går genom väggen under diskbänken. Om du tittar under vasken, visas den flexibla dräneringsledningen från diskmaskinen kopplad till antingen diskbänken stuprör eller sidan av sopor avfallsmottagaren. Den diskmaskin dräneringsledningen ankare till botten av diskhon med en chrome cap bit kallas en luftspalt.

Air Gap funktion

Luftspalten i Diskmaskinens dräneringsledningen håller en vägg av luft i raden, hindrar avloppsvatten från flyter upp i dräneringsledningen och in i diskmaskinen. Luftspalten håller också träskor i avlopp linje från att orsaka avloppsvatten flyta upp linjen och in i diskmaskinen. När en täppa utgör i den diskmaskin dräneringsledningen, ryggen vattnet ända tills den når luftspalten. Istället för att fortskrida längre upp linjen, släpper luftspalten vatten i diskhon, som kan vara varför du ser avloppsvatten i diskbänken avloppet när du kör diskmaskinen.

Rensa avlopp linje

Du måste ta bort den diskmaskin avlopp linje från diskmaskinen som diskbänken avfallsmottagare eller stuprör, om du misstänker en täppa har bildats i raden. De flesta diskmaskin linjer använda slangklämmor för att hålla linjen på plats, vilket innebär att du måste lossa skruven på varje slangklämma innan du tar bort raden avlopp från dess anslutningar. När du har tagit bort dräneringsledningen, använda vass tång eller en skruvmejsel för att fiska träskor som du kan se ut på linjen. Håll ena änden av linjen upp till en flödande kran så att du kan runn vatten genom avlopp linje och få bort täppa inuti.

Stuprör träskor

Eftersom den diskmaskin dräneringsledningen ansluter till diskbänken stuprör eller bortskaffande, kan en täppa i stuprör också vara orsaken till problemet. Om du inte hittar en täppa i Diskmaskinens dräneringsledningen, måste du klämma bort den diskmaskin avlopp linje där den ansluter till diskbänken avlopp linje innan du använder en kolv i diskhon. Om kolven inte eliminerar täppa, måste du placera en hink under stuprör och sedan lossa anslutningarna för att rensa skräp ur de olika delarna av rören. Foder en flexibel avlopp skruv ner i röret som går in i väggen under diskbänken, och sedan ersätta alla rören.