När & hur du beskär en brinnande buske?

När & hur du beskär en brinnande buske?

Brinnande buske, även känd som Euonymus, gör en fantastisk och färgglada komplement till landskap eller trädgård. Trots att snabbt växande och lätt att underhålla, behöver brinnande busken regelbunden bekymmer att hålla den i god hälsa. Beskärning är viktigt för att främja tillväxten av pulserande bladverk, att behålla formen på busken och förhindra att den brinnande busken från igenväxning och dominera andra växter.

Timing

Beskärning din brinnande busken tidigt på våren, innan nya bladen börjar att skjuta från busken grenar och kvistar, hjälper föryngra anläggningen och främja robust tillväxt genom våren och sommaren. Du kan också beskära den brinnande busken för att forma busken i höst och även om det är vilande på vintern.

Verktyg

Använda skarp sekatörer eller häcksaxar att beskära och trimma tillbaka den brinnande busken. För större, tjockare grenar och kvistar, använda en beskärning såg eller grensaxar. Undvik att krossa vedartade stammar och grenar av skärpning verktyget beskärning. Slipa verktyg bladet genom att slipa den på en whetstone före beskärning. Desinficera beskärning verktyg med tvättsprit efter beskärning bort skadade eller sjuka trä. Detta förhindrar smittspridning till friska delar av busken.

Teknik

Trimma tillbaka den brinnande busken av ungefär en tredjedel varje år att behålla formen på växten och att hålla det friska. För att föryngra en gammal eller stökigt brinnande buske buske, beskära det tillbaka kraftigt för att främja ny tillväxt. Skär de flesta av bush växten bort, lämnar endast omkring 1 till 3 inches sticker ut över marken. Detta kan verka drastiskt, men den brinnande busken att svara väl på den allvarliga plommon, växer tillbaka snabbt och kraftfullt genom våren och sommaren.

Forma

Den form som du väljer beror på om den brinnande busken är en del av en häck eller används som en dekorativ buske. Använda häcksaxar för att trimma busken till önskad form, som kan vara rundade eller avsmalnande. Du kan beskära den brinnande busken i nästan vilken form, från kuber till glober och kottar. Alltid något smala toppen av busken så att mer ljus att nå bladen längst ned i bushen. Stå tillbaka från polera busken ibland att kontrollera formen på busken som du beskär den.