När gör Plumeria blomma?

När gör Plumeria blomma?

Plumeria, även kallad frangipani, är en tropisk växt Mexico, Central Amerika och Asien. Den växer som ett litet träd med graciöst vinklade grenar som når upp till 25 fot lång. När din plumeria kommer att blomma beror på åldern av träd, säsongen av året och mängden ljus, vatten och gödningsmedel dess hade.

Om Plumeria

Plumeria träd bär långsträckt ovala blad och vackra blommor som finns i en mängd olika färger, från vitt till gult till fuchsia rosa. Eftersom plumeria är en växt som växer i tropiska och subtropiska regioner, se till att du härma de varma, fuktiga förhållandena att tillåta ditt träd att växa och blomstra. Plumeria är härdig ner till 33 grader Fahrenheit. Skydda trädet med kompost och landskap duk om temperaturer är under detta i flera dagar. Plumeria kan också vara mark inomhus under growlights. Potten måste vara tillräckligt stora för att fungera som en barlast så växten inte välta när det växer längre.

Plumeria vård

Plantera din plumeria i ett område som får full sol för minst halva dagen. Plantera i jorden som dränerar väl. Om det behövs, lägga till organiskt material som torv eller kompost att hjälpa dränering. Vatten generöst under torra perioder. Undanhålla vatten under anläggningens vilande period, från December till mars. Plumeria kräver gödselmedel som innehåller mycket fosfor (P antal på gödningsmedel väska). Gödsla varannan vecka under växtsäsongen och inte alls under säsongen vilande. Spraya varje vecka med insektsbekämpning tvål om skadedjur är närvarande. Beskära trasiga eller missbildade grenar från trädet när som helst på året, även om vintern är den bästa tiden.

Plumeria blomma gånger

Små plumeria plantor kommer i allmänhet inte blommar tills trädet är tre år gammal, men de kan blommar förr om förutsättningarna är de rätta. Plumeria kommer att blomma under sommarmånaderna på norra halvklotet om de får de grundläggande villkor som de behöver för blossom produktion. Tuktade grenar kan se en försening i blommande. Äldre, etablerade träd tål beskärning utan en minskning av blossom produktion. Plumeria träd kommer tappa blad och resten mellan bloom perioder.

Blommande problem

Om din Plumeria inte blomma, flytta trädet till en plats med mer solljus. Öka gödsling med en hög-fosfor växtnäring. Vatten trädet så snart ytbehandlar jorden blir torr. Plumeria måste också repleshment av mikronäringsämnen som koppar, bor, magnesium, kalcium och svavel. Växten kosttillskott med dessa ytterligare näringsämnen som finns tillgängliga på plantskolor och plantera plantskolor.