När du ska plocka Cherokesiska Heirloom Tomater

Cherokesiska heirloom tomater eller Cherokee lila är som de vanligen kallas, kända för sina söt smak och djupt lila färg. Som de flesta tomater lämnas Cherokee purpur på rankan mogna så länge som möjligt. Nyckeln är skörd dina tomater på toppen av mognad, men innan de förstöra. Skörda tomater släktklenod innan frost träffar är också en nyckelfaktor.

Skörda mogna tomater

Idealiskt bör dina tomater kvar på rankan att mogna. Mogna Cherokee Purple tomater kommer att utveckla en djup rödaktig-lila färg och tomaterna blir fast vid beröring. Du kan också berätta om en tomat är mogen genom att lukta det; mogna tomater har en ljus tomat doft när du vädra huden. Skörda dina tomater när de visar tecken på mognad, och äta eller bevara dem inom några dagar. Kolla tomater för mognad var några dagar under höjden av växtsäsongen så tomater inte mognar och ruttna på rankan.

Att undvika Frost

Nära slutet av säsongen, kan du behöva skörda några tomater innan de mogna för att undvika att förlora dem. frostskador. Om frost spås skörda alla tomater från dina växter och sätta dem inne.

Under-mogna tomater kommer att mogna på en fönsterbräda eller bänkskiva, eller du kan placera tomaterna i en brun papperspåse att påskynda mognadsprocessen.