När den Camellia Daydream Flower?

Daydream camellia (Camellia sasanqua "Daydream") är en lång, snabb växande kamelia som blommar på hösten. Blomman är vit, skiftar i rosa runt kanterna på kronbladen.

Dag längd

Kamelior blommar bra om dagarna är långa. De behöver höga temperaturer och intensivt ljus att utveckla knoppar. Korta dagar tolereras, om det är kallt, men de inte gör bra med korta dagar och varma temperaturer.

Disbudding

Högre kvalitet blommor kan uppmuntras att växa på kamelior genom disbudding dem. När du disbud en blomma, tar du bort alla knopparna utom en eller två. Blommorna öppnar en efter en när klimatet är cool. Om våren temperaturen stiger plötsligt, försöker alla blommor blomma på samma gång. Disbudding kan vara ett praktiskt sätt att hålla blommorna från blir alltför trångt.

Bloom Blight

Bloom blight är en sjukdom som orsakar brunaktiga fläckar på kronbladen. Om din kamelia utvecklar detta problem, bör du plocka alla sjuka blommor och förstöra dem. Plocka upp några blommor som har fallit till marken. Spraya med Kaptan. Denna sjukdom är svårt att styra.