När avokado frö?

När avokado frö?

Avokado är grön, något päronformade frukter som utvecklas på träd att nå var som helst från 30 till 60 fot i höjd på förfallodagen. Med ursprung i Mexiko, är avokado nu odlas i stora delar av världen, inklusive platser i USA som Kalifornien och Florida. Trädgårdsmästare i dessa tropiska till subtropiska områden kan också växa dessa träd i deras hem trädgård. Rätt tid är nödvändigt, som frön förlora möjligheten att gro och växa inom bara en månad.

Timing

Mest avokado fröna gror inte om planteras mer än en månad efter förvärvas, om utsäde av vissa sorter kan pågå så länge som fem månader om de lagras på lämpligt sätt. Plantera frön i tidigt hösten gör att grobarheten ska ske inom fyra till sex veckor. Trädgårdsmästare som planterar frön senare än detta måste dock vänta till våren för fröna att gro och börja groning.

Typer

Avokado behöver varma temperaturer och hög luftfuktighet. Mexikansk avokado är de härdigaste avokado, följt av Guatemalas. Västindiska avokadon växer bra endast i södra Florida. Mexikansk avokado överlever temperaturer så låga som 25 grader F utan upprätthålla skador, men tål vind dåligt, ibland förlorar blommor eller frukt i sådant väder.

Växande avokado

Plantorna behöver halvskugga och fuktig, men inte vattendränkt, jord. Växande en avokado träd utomhus kräver ympning efter plantan når cirka 6 till 9 inches i höjd att uppmuntra bära frukt tidigt och ger den önskad sorten, enligt Purdue förlängning. Våren och sommaren fungerar bäst för ympning plantor, medan vintern är tid för ympning mogna träd.

Krukväxter

Husägare växa ibland avokado träd som krukväxter. Dessa senast om tre år innan den når för stor storlek att arbeta som en house växt. En avokado trädet odlas inomhus bär dock aldrig frukt. Groning uppstår när tandpetare infogas i utsäde och utsäde ligger högst upp i ett glas vatten, med botten hälften under vatten. Groning sker inom 8 till 12 veckor. Efter groning, placera fröet i en 6-tums behållare av jord, med utsäde toppen vid markytan när rötterna når minst 2 inches i längd. Ge starkt ljus, fuktig jord och månatliga befruktning för bästa resultat.