När är en bra tid att plantera basilika?

Basilika är en mångsidig ört och en stapelvara i de flesta örtagårdar, med en smak och doft som lägger intresse till en mängd olika livsmedel, bland annat såser, grytor, soppor, sallader och pestos. Medan många trädgårdsmästare föredrar att starta med utplanteringsväxter, kan basilika också planteras av utsäde inomhus eller direkt i trädgården.

Plantera frön inomhus

Basil frön kan startas inomhus fyra till sex veckor innan sista förväntad frost i ditt område. För att plantera frön av basilika, skingra dem på ytan av krukväxtjord i en plantering, sedan täcka fröna med 1/4 tum i krukväxtjord. Placera utsäde facket under en fluorescerande ljus, så att 6 tum mellan toppen av facket och ljus. Håll jorden lätt fuktig och upprätthålla rumstemperatur på ca 70 grader Fahrenheit. Flytta varje planta i en liten behållare när den första uppsättningen av true lämnar visas, sedan Fröplantorna de basilika utomhus efter all risk för frost har passerats.

Plantera frön i trädgården

Var inte för ivrig att plantera basilika frön utomhus, som basilika är ett anbud som tål inte kyla. Basil frön planteras bäst i trädgården på våren, när du är säker på att all risk för frost har passerat och nattliga temperaturer har värmts till minst 50 grader Fahrenheit. Plantera frön i en solig plats, i jord som har förbättrats genom att gräva i gödsel, kompost eller ruttnade blad, då vatten noga. Tunna basilika växter när plantorna är ca 2 inches lång, så att 8 till 12 tum mellan varje planta.

Utplanteringsväxter

Köpa basilika utplanteringsväxter på en plantskola eller trädgård centrum och sedan plantera dem utomhus när vädret har värmts till minst 70 grader, med nattliga temperaturer över 50 grader. Gräva ett hål för varje sängkläder växt, så att 8 till 12 tum mellan varje planta. Plantera basilika på samma plantering djup som plantskola behållare, sedan fast jorden försiktigt runt rötterna. Vatten omedelbart.

Ta hand om unga basilika

Hålla jorden jämnt fuktig när plantorna är små. När plantorna är etablerat, vatten basilika djupt en gång varje sju till tio dagar, sedan låta jorden torka något innan vattning igen. Jorden bör aldrig tillåtas att vara blöt, inte heller bör det bli ben torr. Ett 2 - till 3-tums lager kompost håller jorden fuktig och hjälper kontroll ogräs. Ingen gödsel behövs om organiskt material lades vid plantering tid. Annars, gödsla basilika en gång på våren, med en lätt tillämpning av en flytande eller granulerade gödselmedel. Nypa tips av unga basilika växter att producera fylligare växter.