När är en bra tid att beskära Nellie Stevens Hollies?

Beskärning av buskar och träd kan hjälpa dem utveckla en tilltalande form och även styra deras storlek, men att veta när och hur att beskära kan vara avgörande för ett lyckat resultat. Holly sorten kallas "Nellie R. Stevens" (Ilex x "Nellie R. Stevens") är en stor och vacker trädgård buske som får regelbunden beskärning. Den växer i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 6 till 9.

Egenskaper

"Nellie R. Stevens" holly är en hybrid, utvecklat av passerar engelska järnek (Ilex aquifolium) och kinesisk järnek (Ilex cornuta). Det är en särskilt kraftig växt som växer snabbt, ta på en brett pyramidal form och når en höjd av upp 20 till fot och bredd på 10 till 12 fot när mogna. Den har ovanligt mörkt gröna blad som har vassa spetsar typiska för holly blad. Han- och honblommor bärs på separata anläggningar och en kvinna behöver en manlig anläggning i närheten av någon av denna sort eller en kinesisk holly, att producera en full skörd av röda bär, även om det kan utveckla några bär utan pollinering.

Timing

Beskärning en "Nellie R. Stevens" holly bush på vårvintern bidrar till att säkerställa ett överflöd av bär nästa år, eftersom det ger växten härstammar en hel säsong att växa nya den blommar och producera frukten. Du kan också klippa växten tillbaka när semester säsong närmar sig, att ha färska holly kvistar för dekoration, utan att påverka den kommande säsongens bär. Även om "Nellie R. Stevens" holly är en tuff växt som hanterar kyla bra, är det bäst att inte beskära det i slutet av sommaren eller början av hösten, eftersom det stimulerar anbud ny tillväxt som kan skadas av en särskilt kall vinter.

Beskärning

"Nellie R. Stevens" holly kräver ingen omfattande beskärning, men du kan träna en ung växt till en mer treelike form genom att ta bort alla men en eller två huvudsakliga stammar, som blir dess huvudsakliga stammar, och skära tillbaka några nya centrala stjälkar eller sidan grenar som bildar nära sin bas. Du kan också beskära för att kontrollera storleken och formen på en buskig växt, skära ned några grenar av ungefär en tredjedel varje år eller två. Det är bäst att trimma enskilda grenar snarare än klippning den hela växten, sedan klippning tenderar att främja tunga yta tillväxt som kan utesluta solen från anläggningens centrum och kan också leda till en oattraktiv, klippt utseende med skadad yta blad.

Tekniker

När du tar bort en stor gren från en "Nellie R. Stevens" holly, använda en tung par sekatörer eller en såg, beroende på storleken på grenen. Om grenen är stora nog att ha en krage, eller något förtjockad zon till sitt ursprung, göra cut spola med krage så att denna förtjockad bas finns kvar på växten. För mindre grenar och kvistar, välja en kraftig knopp som pekar i den riktning som du vill ny tillväxt ska visas och skär strax ovan knoppen, lämnar en liten stub och se till att du inte skadar sin linda.