När är det dags att trimma ekar i östra Missouri?

När är det dags att trimma ekar i östra Missouri?

Trädgårdsmästare trim ekar i östra Missouri att ta bort döda eller skadade grenar eller beskära kronan i en tilltalande form. Ekarna är mottagliga för sjukdomar och skadedjur problem, så det är bäst att använda försiktighet när putsning grenar.

Identifiering

Trimma en ek är processen för klippning eller skära av grenar. Undvik att ta bort mer än 10 procent av den totala kronan med varje årlig beskärning session. Trimning för mycket från eken orsakar stress och gör trädet mer mottagliga för sjukdomen.

Vilande beskärning

Trimma ekar i östra Missouri under vilande säsongen från November till mars. Trädet är vilande under denna tid och mindre känsliga för sjukdom eller insekter in genom såret. Använd rena, skarpa beskärning verktyg för att begränsa skador när putsning.

Summer beskärning

Det är aldrig en bra tid att trimma ekar under viktigaste växande månaderna April-September i östra Missouri. Ett sår som skapats på trädet under denna tid läker inte snabbt och lämnar trädet mottagliga för införandet av sjukdomar eller skadedjur. Om det är nödvändigt att trimma trädet under denna tid, tillämpa en såret färg om du vill begränsa problem.