Namnen på vattenväxter

Namnen på vattenväxter

Vattenväxter slutföra en landskap damm eller vatten funktion. De lägger färg medan mjukgörande linjerna mellan gården och dammen. Många växter också hjälpa hämma algtillväxt som deras blad skugga vattnet så alger inte kan växa och blomma. Det finns vattenväxter tillgängliga som frodas längs stranden såväl som i de djupare delarna av vattnet.

Näckros

Näckrosor producerar vita blommor och har stora flytande blad som skuggar ut vattnet i dammen. Vissa sorter blommar i andra färger som gult. Det är härdiga versioner som kan övervintrar i djupa dammar och tropiska sorter som måste ställas inomhus som de inte tål vintertemperaturer. De kan planteras upp till två fot djupt i vattnet. Plantera i dammen korgar eller krukor att förhindra liljor från igenväxning i dammen.

Sagittaria

Sagittaria, eller pil växer under vattnet i grunda områden nära kanterna på dammar och vatten funktioner. En gräsliknande växt, det dyker upp ovanför vattenytan med gröna blad och producerar små vita blommor. Den är lämplig för mjukgörande gränsen mellan en damm och den omgivande landskap. Det ger också skydd för fisk.

Vattenhyacint

Denna perenna växter producerar ljus blå eller violetta blommor längs en blomma stjälk som kan nå upp till 3 fot i längd. Sitt rotsystem flyter under vattenytan och dess mörka gröna stjälkar och blad dyka upp ovanför vattennivån. Iakttagande i utseende, är vattenhyacinter begränsad i vissa länder och regioner som en pest, så du måste kontrollera att det är lagligt i ditt område innan plantering.

Lotus

Uppskattad för dess slående stor-petaled blommor, lotus trivs i vatten upp till 10 inches djupt. Den kan planteras i djupare delar av dammen genom att plantera den i kruka och ställa grytan ovanpå en sten nedsänkt i vattnet. Lotus producerar stora flytande blad som liljor gör, men bladen är tunna och blockera ut lite solljus. Lotus är särskilt väl lämpad att dammar i skuggade områden som behöver lite färg.

Flagga Iris

Blå och gula flaggan iris har de typiska hängande iris blommorna men kan växa i sanka och våta områden. De når upp till 3 fot lång med långa, svärd-liknande blad. De producerar en eller flera blommor på varje blomma förfölja. De gör bäst i de grunda områdena i dammar och vatten funktioner eller i marken längs stranden av dammen.