Nackdelarna med stödmurar

Nackdelarna med stödmurar

Stödmurar är en av de vanligaste strukturella verktyg för landskapsplanering. En stödmur är en vägg som används i landskapsarkitektur som en stabiliserande struktur för sluttande mark. Oavsett vilken typ av stödmur, måste det vara robust nog att sprida trycket som orsakas av sluttande. Om du tänker använda en stödmur för projektet landskapsarkitektur, bekanta dig med nackdelarna med stödmurar, innan du gör åtagandet att installera en.

Vertikala sprickor

Några stödmurar börjar utveckla vertikala sprickor, som i gjuten betong. Detta beror ofta på överdrivet tryck eller stora ändringar i temperatur. För att förhindra dessa vertikala sprickor, ge gott om bra dränering, som ofta kan vara dyra att utföra.

Misslyckas Foundation

Stödmurar behöver omfattande dränering resurser för att förhindra att fukt, men de kräver också en stark grund. Några stödmurar kommer inte att kunna behålla höga mängder av påtryckningar från marken, såsom tegel väggar. Detta resulterar ofta i vittrande tegelstenar eller en sviktande stiftelse.

Termiter

Stödmurar kan också locka termiter till din fastighet, som ofta är fallet när timmer som en stödmur. Termiter kan kapsla inuti ruttnande timmer och nära gjuten områden. Korrigera problemet kan vara dyra, om du måste använda termit övervakning och behandling enheter.