Nackdelarna med Maple lövskog golv

Maple lövskog golv är den näst mest populära typen av trägolv efter ek trägolv, enligt webbplatsen lyxiga bostäder trender. Dessa golv lägga elegans och stil till bostäder, kommersiella och industriella fastigheter. Hållbarhet och styrka är två av fördelarna med maple trägolv – men det finns också nackdelar, inklusive kostnader och underhåll.

Luftfuktighet och temperatur

Områden där luftfuktigheten är en fråga som kanske inte lämpar sig för trägolv. När det finns en hel del fukt i ett hem absorberar trägolv fukt, vilket gör att expandera. Detta kan ge ordet till spännet och cup, enligt världen golvet täcker Association. När det är kallt ute och varmt inne, kan lönn trägolv börja att krympa eller kontrakt. Detta orsakar luckor i golvet, skapa en oattraktiv utseende.

Repor

Maple lövskog äger en ljus, naturlig färg som gula med tiden och gör att repor att Visa enkelt. Hög hälen skor kan orsaka repor och bucklor, kan klorna på hundar och katter. Husdjur med klor kan lämna många repor på trägolv som får golvet att se ointressant eller kräva fordonsreparationslackering.

Kostnaden

Kostnaden är en av de största nackdelarna med maple trägolv. Det finns ett antal faktorer som bidrar till den totala kostnaden för detta golv, som kan köra så högt som $8 per kvadratfot innan installationen, enligt webbplatsen This Old House. Om din undergolvet inte är i bra skick, måste det vara det prepped för lövträ installationen, enligt världen golvet täcker Association. Dessutom kan det vara dyrt att underhåll lönn trägolv på grund av den regelbundna rengöringar nödvändigt att bibehålla skönheten i golvet.

Överväganden

Om du har små barn, kanske maple lövskog golv inte det bästa alternativet. Denna typ av golv är mycket svårare än mattor, vilket gör det en mindre-än-idealen spela yta för småbarn och spädbarn. Spill ska rengöras omedelbart för att förhindra att fukt ansamlas. Maple lövskog golv rekommenderas inte för badrummet på grund av de fukt frågor i samband med denna yta, enligt webbplatsen lägenhet betyg.